Novák Katalin a Néppárt elnökéről: Ha a gyerekek durcásak voltak, férjemmel becsuktuk az ajtót és hagytuk, hogy kitombolják magukat

POLITIKA
2020 május 05., 06:23
photo_camera Fotó: Botár Gergely/ kormany.hu/MTI/MTVA

Durcás kisgyerekhez hasonlította Donald Tuskot, az Európai Néppárt elnökét Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyi államtitkára a Die Weltnek adott interjúban.

Háromgyerekes anyaként volt alkalma átélni kisgyermekek dackorszakát, mondta Novák. A gyerekek durcásak lesznek, ha nem azt játsszuk, amit akarnak, ilyen esetekben férjemmel gyakran becsuktuk az ajtót és hagytuk, hogy kitombolják magukat - mondta az államtitkár. Ezzel arra válaszolt, hogy a Néppárt lengyel elnöke vírushoz hasonlította Orbán Viktor politikáját. (Ebből azóta is tartó, hamisításokkal és nácizással teli politikai balhé lett.)

Novák szerint Tusk lengyel belpolitikai játszmákhoz is felhasználja EPP-elnöki tisztségét, „de mi nem akarunk a játszótársa lenni”, vírusként jellemezni egy embert vagy egy pártot egy világjárvány közepette pedig „komolytalan és ízléstelen”, és „nem méltó egy politikushoz”. Az államtitkár is elmondta, hogy abszurdnak tartja a „Magyarország elleni kampányt” - erről Orbán Viktor is levelet küldött az EPP tagpártjainak.

„Ezekben a nehéz időkben miért nem dolgozunk inkább azért, hogy kialakuljon egy közös elképzelés Európában arról, hogy miként tudunk a jövőben másként élni és politizálni?” - válaszolt Novák Katalin arra a felvetésre, hogy Heiko Maas német külügyminiszter és Michael Roth, a tárca európai ügyekért felelős államminisztere is élesen kritizálta a magyar kormányt. (MTI)