Pintér Sándor jobbkezének hazudta magát egy cukrász, hogy lakással seftelhessen

bűnügy
2020 május 05., 02:25

Becsapott egy házaspárt három férfi, akik egy ferencvárosi ingatlant akartak eladni azt hazudva, hogy egyikük Pintér Sándor jobbkeze, ezért könnyebben el tudja intézni a lakás papírjait.

B. Zsolt cukrász azt hazudta az ingatlant megvásárolni kívánó házaspárnak, hogy rendőr, és a belügyminisztériumban gyakorlatilag Pintér Sándor belügyminiszter jobbkeze. A férfi felajánlotta, hogy pénzért cserébe segíteni tud az ügyintézésben a minisztériumnál, a házaspár pedig több részletben ötmillió forintot adott B. Zsoltnak.

Miután a házaspár feljelentést tett, a Nemzeti Védelmi Szolgálat akkor fogta el B. Zsoltot, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. B. Zsolt a rendőrségnek tett vallomásában azt állította, hogy társa T. Péter Balázs kényszerítette a csalásra, és a pénzt is neki adta oda, amiért cserébe kisebb ajándékokat és pénzt kapott.

B. Zsolt állítása szerint a Pintér-történet kitalálásáért egy másik férfi, K. Árpád is felelős. T. Péter nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, de tagadta a bűncselekményt. K. Árpád viszont panasszal élt, és megtagadta a vallomástételt . 

Mindhárom férfi ellen jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. (via hvg.hu)