A józsefvárosi Fidesz megtette a szükséges jogi lépéseket, miután néhány fiatal A4-es lapokat ragasztott a pártirodára

katasztrófa
2020 május 06., 10:49

Mivel a világsajtó eddig mélyen hallgatott az esetről, sajnos mi is csak most értesültünk a Józsefvárosi Fidesz múlt heti posztjáról, amiben arra panaszkodtak, hogy egy fiatal csoport éjszaka megrongálta a párt Baross utcai irodáját. És a mellékelt képeken tényleg látszik, hogy a kíméletlen fiatalok 20 darab A4-es méterű, színes papírlapot ragasztottak az épület falára.

photo_camera Ennyi maradt az épületből a rongálás után Fotó: Józsefvárosi Fidesz/Facebook

Ugyanakkor a kormánypárt helyi szervezete szerint egy szemtanú látta a rongálókat, akikről pontos személyleírást adott. A szükséges jogi lépéseket már meg is tették az ügyben. A Józsefváros újság szerint a lapokon kormánypárti politikusok, állami vezetők és véleményvezérek koronavírussal kapcsolatos kijelentései voltak olvashatók. Így például az ÁSZ-elnök spórolásra biztató szavait, vagy éppen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesét, aki a járvány-veszélyhelyzet kihirdetése után állt elő azzal, hogy „a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét”.

A példátlan támadás hátterében a pártszervezet szerint az állhat, hogy előtte Pikó András polgármester összevitatkozott Kocsis Mátéval a Facebookon. Ezért felszólították a „kerület vezetését, hogy tartózkodjon a gyűlölködéstől, a gyűlöletkeltéstől, és fordítsa a figyelmét a válságkezelésre, a rászoruló józsefvárosiakra”. Ugyanakkor aznap este nem csak a VIII. kerületi, hanem a VII. kerületi, sőt a tatai Fidesz-irodát is hasonló módszerrel plakátozták tele.