Csehországban már a betegek több mint fele meggyógyult

külföld
2020 május 07., 11:24

Csehországban eddig összesen 7979 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és a betegek több mint fele, 4214 ember már meg is gyógyult, derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján közölt hivatalos adatokból. (Nálunk 3150-ből 801-en.)

Csehország elég jól áll a koronavírus elleni harcban, amit nem csak a gyógyultak száma, de a halálozási arány és a tesztek száma is jól mutat. A 10,5 milliós országban eddig 263-an vesztették életüket, és mintegy 290 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el eddig. (Magyarországon 383 az áldozatok száma, 94 ezer tesztet végeztek el.) A cseheknél 275 személyt kezeltek kórházban (nálunk 968-at), akik közül ötvennél volt súlyos a betegség lefolyása.

Az országban már el is kezdték a feloldásokat és az oktatásügyi miniszter bejelentette, hogy június elején megtartják az érettségiket, majd egy hétre rá a középiskolai felvételiket is. Vojtech csütörtöki prágai sajtótájékoztatóján azt is közölte, hogy május 25-től újra engedélyezik a kórházak és idősotthonok látogatását, ami a járványra való tekintettel március közepétől tiltva volt. (MTI)