Összecsapott a Facebookon az analfabéta ellenzéki és az oktondi fideszes, aki tudálékos arroganciájában hasra esett a saját nadrágjában

humor
2020 május 07., 08:15

Az internet örök törvénye, ráadásul Newton törvényeinél is jobban bejön, hogy aki “egyes, leülhet!” stílusban oktat ki másokat, annak a fejére fog ráesni az ajtó tetejére odakészített vödör víz. 

Ez történt most Orbán Balázs miniszterhelyettes-államtitkárral egy olyan csodás párbaj közben, ami 

  1. egy Facebook-posztban zajlott le
  2. de úgy, hogy a párbaj közben végig csak az egyik fél tüzelt, de olyan ügyesen, hogy sikerült saját magát lábon lőnie
  3. és aminél kevés dolog tudná jobban jellemezni a magyar politika aktuális színvonalát
link Forrás

Orbán miniszterhelyettes jó ötletnek tartotta, hogy politikusi Facebook-oldalán arról tegyen ki posztot, hogy egy ellenzéki politikus - az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó - olyan írásbeli kérdést intézett a Miniszterelnökséghez, ahol Orbán is dolgozik, ami tele volt helyesírási és nyelvtani hibákkal. Ez önmagában talán csak alapfokú trollkodásnak vagy közepes beszólásnak számított volna, ezért Orbán, mint posztja szövegét elolvasva tüstént látni fogod, két csavart is rakott a dologba:

“Bangóné Borbély Ildikó képviselő asszony kérdést intézett a Miniszterelnökséghez. Megkértem egy nyelvtan tanárt, hogy helyesírási és nyelvhelyességi szempontból nézze át a szöveget. Íme az eredmény! Nekem az a véleményem, hogy az Országgyűlés egy komoly hely, nem kellene így lejáratni.”

Papjancsis dolog egy ilyen jó, ráadásul önironikus viccet megmagyarázni, de ez megérdemli: 

Orbán államtitkár tehát a feltételezett műveletlensége miatt szállt bele Bangónéba, de úgy, hogy saját magát olyan fokon alkalmatlannak minősítette arra, hogy egy egyszerű, rövid, magyar nyelvű szöveget helyesírási szempontból átfusson, hogy erre külön fel kellett bérelnie egy szakembert. Akit, egy olyan szövegben, aminek az az üzenete, hogy “ezek a komcsik magyarul se tudnak”, bár a szakmája nyelvtantanár, nyelvtan tanárnak nevez, különírva. (Egy idő után kijavította, de az előzményekben ellenőrizhető a dolog.)

A vicc utolsó előtti rétegét az jelenti, amikor, miután kiröhögtük magunkat a felemelt mutatóujjal orra bukó fideszes bohócon, beleolvasunk a poszthoz mellékelt, Bangóné-féle kérdésbe és tátva marad a szánk, hogy úristen, azért ez az MSZP-s bohóc is minőségi. 

Mit minőségi! Az évek során több politikus és rendvédelmi szakember stílusát hasonlítottuk Parti Nagy Lajoséhoz és Esterházy Péteréhez, de hol voltak ők ahhoz képest, hogy, idézem:

“Az érintettek többször kérték a kormányzat, hogy mely vizsgálják a munkaköröket, melyek teszik lehetővé az otthonról való munkavégzést és melyek nem.”

A vicc utolsó rétege pedig természetsene za, hoyg mindezen potn nekünk van képünk jót örhögni.