A hétvégén megnyitnak a parkok, de Karácsonyék kérik, ügyeljen mindenki a távolságtartásra

Budapest
2020 május 08., 14:34

A Főváros vezetése arra kéri a budapestieket, hogy – habár hétvégén újra látogatható lesz a Margitsziget, az Óbudai-sziget, és több más népszerű zöldterületet, parkot is megnyitnak - elsősorban ne a sűrűn látogatott, frekventált zöldterületekre szervezzünk szabadidős programot, hanem a lakókörnyezetünkhöz közeli, eddig kevésbé ismert kirándulóhelyeket, parkokat fedezzük fel - írta közleményében a Fővárosi Önkormányzat.

Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudunk a távolságtartás járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni. Ezen a linken összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is. Karácsony egy Facebook-videót is kirakott, amiben kirándulóhelyeket ajánlanak a lakosságnak:

link Forrás

A parkok, kirándulóhelyek látogatásakor továbbra is be kell tartani az alapvető szabályokat, és ha betegnek érezzük magunkat, ne menjünk ki a közterekre, parkokba - tanácsolja az városvezetés. Elsősorban a lakóhelyünkhöz közeli zöldfelületeket látogassuk, ahova gyalog vagy biciklivel el lehet jutni. Ne tömegesen használjuk a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeljük sokan vannak, inkább keressünk másik helyszínt.