Felfegyverzett feketék kísértek munkába egy fekete képviselőnőt Michiganben

külföld
2020 május 08., 14:00

Felfegyverzett fekete férfiak kíséretében jelent meg a michigani törvényhozásban egy fekete képviselő szerdán. A 36 éves Sarah Anthonyt öt fekete és egy dél-amerikai fegyveres kísérte, köztük két nő. A kíséret tagjainál pisztolyok és gépkarabélyok is voltak.

link Forrás

A képviselőnő és kísérői az ellen tiltakoztak az akcióval, hogy május elején gépkarabélyokkal felfegyverzett fehér neonácik tartottak demonstrációt a michigani törvényhozásban a szövetségi állam demokrata kormányzójának járványügyi intézkedései ellen, a kijárási korlátozások feloldását és a gazdaság újraindítását követelve. Sarah Anthony szerint pedig a michigani parlamenti őrség nem vette elég komolyan ebben a helyzetben a képviselők biztonságát.

photo_camera Neonáci tüntetők a michigani törvényhozásban Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP

Anthony a Guardiannek azt mondta, a múltheti neonáci tüntetés idején érezte talán a legkényelmetlenebbül egész életében, úgy kellett dolgoznia az ülésteremben, hogy kinn több tucat felfegyverzett neonáci állt, remegett a padló, a képviselők hallották a tüntetők kiáltásait. „Mi van, ha nem úgy szavazok, ahogyan ők szeretnék? Berontanak és halomra lőnek bennünket?” - kérdezte.

A képviselőnő fegyveres kíséretét a választókörzetében élő, 38 éves Michael Lynn Jr. szervezte, bevallása szerint azért, mert őt is elborzasztották a neonáci tüntetés képsorai. Azt mondta, nagyon rossz érzés látni, ahogyan egy megválasztott fekete képviselőt fegyveres fehérek félemlítenek meg a munkahelyén, ezért most viselte életében először nyíltan az engedéllyel hordott AR-15-ösét. (Guardian)