Meghalt a duplaszivárványos ember

gyász
2020 május 12., 11:00

Több mint 10 éve, 2010. január 9-én került fel a Youtube-ra a Yosemitebear Mountain Double Rainbow 1-8-10 című videó, amiben egy ember elképesztő lelkesen – mármint józan embereknél gyanúsan jóval lelkesebben – dokumentált egy duplaszivárványt. Vírusvideó lett belőle, még Jimmy Kimmel is felkapta, így mára közel 50 millió megtekintés van rajta.

link Forrás

A Buzzfeed sajnos arról írt, hogy a videó készítője, az 57 éves Paul Vasquez, vagyis a Medve vagy Yosemite Medve szombat délután meghalt egy kaliforniai kórház sürgősségi osztályán. Május 3-án a Facebookon azt írta, rossz az egészsége, szívproblémái vannak, a tüdeje eldugult, és 38 fokos láz van. Május 5-én azt írta, tesztelték a Covid-19-re, de a tesztje negatív lett.

Vasquez Los Angelesben született, de 1985-ben Modestóba költözött, hogy a Yosemite Nemzeti Park közelében lehessen. Élete során volt tűzoltó, profi ketrecharcos, teherautó-sofőr, és különféle pozíciókat töltött be a nemzeti parkokat működtető szerveknél. Két gyereke volt.

Vasquez a videónak köszönhetően reklámokra is szerződött, így az új-zélandi Vodafone és a Smartwater is felhasználta a reklámjaihoz. Egy barátja, Robert Borchard azt mondta a Modesto Bee-nek, hogy „Paul egy üde színfolt volt, mindig lelkesítette a világ.”