Rogán Antal attól bérel lakást Budán, akinek Rogán Cecília adta el a balatonlellei nyaralóját, mielőtt egy 143 milliós tihanyi ingatlant vett

ingatlan
2020 május 13., 18:05

Ember legyen a saját lábán, aki tudja követni a propagandaminiszter és volt felesége ingatlanpiaci kalandjait! A magyar Brangelina (Tónilia? Cectal?) új otthonokban, nyaralókban kezd új életet, ebben pedig a jelek szerint ugyanaz az ember segít nekik.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és az akkori felesége, Rogán Cecília a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt a Hungaroringen 2016. július 24-én.
photo_camera Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és az akkori felesége, Rogán Cecília a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt a Hungaroringen 2016. július 24-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Kedden írtuk meg, hogy a mindig problémás ingatlanügyekbe keveredő Rogán Antal egy jó helyen lévő budai, zöldövezeti, pazar panorámájú, háromszintes épületbe költözött.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a kérdéseinkre nem válaszolt, de egy nappal a cikk után az Origón jelent meg a válaszuk. Olyan dolgokat cáfoltak, amiket nem állítottunk, és az is szerepelt a cikkben, hogy „a társasházról az Origo azért nem közli le a képeket, mert a miniszter tájékoztatása szerint a sajtóban megjelent fotók egy másik, többgyermekes család lakásáról készültek”.

Az Indexnek Rogánék azt írták, „ez nem ház, hanem egy háromlakásos társasház, melynek második emeleti lakását bérli a jelenlegi tulajdonostól, nem pedig vásárolta azt”, ezt alátámaszt a tulajdoni lap is, amin Rogán nincs rajta. Az Index azt írja, a tulajdoni lap szerint április 20-án vette meg N. András a Csalán úti társasházat az azt 2014 óta tulajdonló – Mészáros Lőrinccel párban sűrűn közbeszerzéseket nyerő – Vabeko Kft.-től. A ház egyik lakásában most Rogán lakik, azaz jelenleg N. Andrástól bérli a miniszter az ingatlant.

A lap azt is megírta, hogy május 5-én N. András a tulajdoni lapok tanúsága szerint megvette Rogán-Gaál Cecília balatonlellei ingatlanát. Rogán-Gaál Cecília ugyanis eladta azt, és vett egy panorámás tihanyi nyaralót, pár háznyira attól a telektől, amit Dzsudzsák Balázs vett meg pár éve. Az ingatlan hivatalosan szőlő, majdnem 2000 m2, rajta gazdasági épülettel.  Mivel a nyaraló hivatalosan külterületi szőlő, az adásvételt termőföldvételként nyilvánosan kifüggesztették a hivatalban, aszerint Rogán-Gaál Cecília 143 millió forintot fizetett az ingatlanért, és a tulajdoni lap szerint is ennyi jelzálogot jegyeztek be április 30-án Rogán-Gaál Cecília javára.

N. Andrásról nem sokat tudni, a céginfó szerint 3 cégben érdekelt, és régen két másik vállalkozásban is résztulajdonos volt, ezek a cégek csak pár millió forintos nyereséget értek el, és a lap szerint egyiket sem lehet kötni állami-önkormányzati munkákhoz, közbeszerzéshez vagy pártokhoz.

Egyébként a pár egyik tagja sem panaszkodhat, az állami pénzeknek hála nagyon nyereséges cégeket vezető Rogán Cecília nemrég a debreceni Davis-kupán összesen majdnem 35 millió forintnyi ékszert viselt, a miniszter pedig a válás bejelentése után bevallott 809 millió forintnyi vagyont, és a kereszténydemokráciát hirdető politikus a jelek szerint máris újra párra lelt. (Index)