Átlagosan 6,1 százalékkal emeli a csomagfeladás díját a Posta

gazdaság
2020 május 15., 07:06

Az inflációt jelentősen meghaladó mértékben, átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és nemzetközi csomagfeladás díját a posta "a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt".

Két kilogrammos súlyhatárig az MPL Postacsomag 110 forinttal lesz drágább június elsejétől, az MPL Üzleti Csomag pedig 115 forinttal házhoz szállításnál és 55 forinttal a csomagautomatára feladott küldeményeknél.

A lakossági csomagok többsége kisebb súlyú, a teljes feladott volumen mintegy kétharmada 2 kilogramm alatti, ennél a kategóriánál a drágulás 100 forint körüli.

A nemzetközi csomagszolgáltatásban az átlagos áremelkedés a belföldi szolgáltatásokat meghaladó mértékű lesz. A szállítási díjak több viszonylatban is 3-4-szeresére nőttek, ennek eredményeként a nemzetközi szolgáltatások díjai átlagosan 15,78 százalékkal emelkednek. Az Európai Unió országaiba címzett csomagküldemények lakossági feladási díja átlag alatt, 12 százalékkal drágul. A nemzetközi csomagfeladás díjait a veszélyhelyzet elmúltával felülvizsgálják. (Via MTI)