Karácsony: Örülök, hogy a kormány összeszedte a bátorságát

POLITIKA
2020 május 16., 12:51

„Örülök, hogy a kormány végre összeszedte a bátorságát, és meghozta a döntést Budapest újranyitásáról. De azt kérem továbbra se vegyék félvállról a védekezést, és külön figyeljenek oda a kórházakra, ahol - április végéig - többen kapták el a fertőzést, mint ahányan kigyógyultak belőle, és sokkal többen betegedtek meg, mint a szociális intézményekben” - reagált Karácsony Gergely főpolgármester, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy Budapesten is feloldják a járványügyi korlátozásokat.

A kórházas megjegyzéssel arra válaszolt, hogy a miniszterelnök felszólította a kerületi polgármestereket, „külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára”.

A budapesti lazítás már a szerdai kormányülésen is téma volt, de végül nem döntöttek róla, helyette levélben kérték a kerületi polgármesterek véleményét. Az önkormányzatok azonban nem kapják meg azokat adatokat, amelyek alapján felelősen dönthetnének a nyitásról, amit Karácsony és a kerületi vezetők is nehezményeztek. A főváros Budapest Restart címen tette közzé a nyitással kapcsolatos javaslatait.