Emberkísérletek, szabadság, edzőterem

napindító
2020 május 19., 05:18

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Biztatóak az első emberkísérletek, működni látszik a koronavakcina. Antitestek fejlődtek az elsőként beoltott nyolc egészséges kísérleti alany szervezetében.

21 új fertőzött, öt halott az elmúlt 24 órában. Ezidáig 1412-en gyógyultak fel az igazolt fertőzöttek közül a betegségből.

Ahova lehetett, kiültek Budapesten az első szabad napon. Véget értek a korlátozások, és a városban az látszik: azok a helyek, amik kinyitottak, azonnal megteltek vendégekkel.

Mennyire legyünk bátrak most, hogy ránk szakadt a szabadság? Sok mindent szabad, amit eddig nem. De kikkel találkozzunk, és milyen gyakran? Elmenjünk étterembe? És strandra? Mi a helyzet az edzőtermekkel? Falus Ferenc tisztifőorvostól kértünk segítséget, hogyan érdemes lazítani.

Nem biztos, hogy biztonságos, és még csak szüksége sincs rá, de Trump szedi a hidroxiklorokint. A maláriagyógyszer hatékonyságát egyelőre nem igazolják vizsgálatok, azt viszont igen, hogy súlyos mellékhatásai vanak.

Egyre több európai gyerek küzd mentális problémákkal. A WHO jeletése szerint minden negyedik európai gyerek mondja, hogy gyakran ideges és ingerült.

Az edzőtermek is a világjárvány nagy áldozatai között lehetnek. Az intenzív, csoportos edzéseken a vírus jól tud terjedni, ráadásul ezek a helyek nagy megszorításokra kényszerülnek, és az sem biztos, hogy a járvány után visszatér az emberek kedve hozzájuk.

Metróért Egyesület: Drótkötéllel kell megerősíteni a 3-as metró új orosz kocsijait. Gyenge a kocsik alján lévő, áramellátásért felelős szekrények rögzítése, félő, hogy menet közben leesnek.