A német köztévében fülenőtt gulyáslevesnek nevezték Orbánt

humor
2020 november 22., 19:39

A ZDF szatirikus műsorának szerkesztői ráébredtek arra a különös tényre, hogy költségvetési döntésekben minden államnak vétójoga van, így Magyarországnak és Lengyelországnak is. Ezért aztán Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki kedvükre zsarolhatják az EU-t, amikor a tagországok többsége mindenféle jogállami kritériumokhoz kötné az uniós pénzek kifizetését, a két említett tagország vezetőin kivül pedig mindenki másnak csak a tehetetlenség és a frusztráció marad.

Az egyik megküzdési stratégia ilyenkor a humor, vagy legalábbis a fanyar irónia, és ezzel próbálkozott a Heute Show is. A Telex talált rá arra a pénteki műsorra, melynek egy részében a műsorvezető a brüsszeli "tudósítótól" várja, hogy megmagyarázza neki a helyzetet.

link Forrás

Itt csodálkoznak rá arra, hogy ha egy politikus nem akarja, hogy számon kérjék a jogállamiságot az országán, akkor az nemigen lehet másért, mert tudja, hogy az országa nem menne át a teszten.

  • Orbánt és Morawieckit ezután legengszterezik,
  • Budapest és Varsó eljárását okádnivalónak nevezik,
  • a kézenfelvő megoldásnak pedig egy új, Budapest és Varsó nélküli EU, a Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Unió alapítását.

Frissítés: Olvasónk hívta fel a figyelmet a műsorban Orbánra használt Goulasch mit Ohren és az Arsch mit Ohren kifejezés közötti hasonlóságra: utóbbi jelentése szó szerinti fordításban "füles segg", és igazi idiótát jelent.