Tarlós szerint Szentkirályit azért indíthatták el, hogy gyengítse Karácsonyt és megnyissa a teret Vitézynek

Budapest
szeptember 26., 19:20

Előre el volt tervezve Szentkirályi Alexandra visszalépése Vitézy Dávid javára a főpolgármester-választáson, ismét erről beszélt Tarlós István. A volt főpolgármester szerdán az Ultrahang műsorában sejtette először a fideszes visszaléptetés tervszerűségét. Az ügy szóba került az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában is, Tarlós arra a kérdésre, hogy

Várjon, akkor ez egy bábszínház volt?

- azt válaszolta, hogy

„Nézze, én inkább azt mondom, hogy nekem ebben a kampányban valami nem stimmelt.”

Mire Rónai Egon visszakérdezett:

„Elindították Szentkirályit, hogy gyengítse Karácsonyt és megnyissa a teret Vitézynek?”

Tarlós erre azt mondta, hogy

„Maradjunk abban, hogy a dolog kívülről így néz ki nekem. Ha valakinek másképp néz ki, vagy másképp történt, akkor elnézést kérek, az én logikám és az én tapasztalatom szerint nehéz elképzelni, hogy ez másképp történhetett volna.”

link Forrás

„De tételezzük fel, hogy ez így történt, ahogy most esetleg feltételezzük, akkor három eset van. Vagy szóltak Alexandrának, vagy nem. Vagy ha nem is szóltak, de valami közvetett módon érzékeltették vele. Hát, én erről nem tudok semmit mondani, mert nem volna korrekt ha mondanék.”

- folytatta. Arról, hogy mennyire saját döntése volt Szentkirályinak a visszalépés, finoman megjegyezte:

„Ez a két nappal korábbi visszaléptetés, ez hiba volt. (...) Két nappal az emberek agya nem programozható át. Azért nem kevesen voltak, akik az Alexandrát támogatták. Most ők haragszanak rá a legjobban, mert nem értik, mi történt, és az egészet az ő rovására írják. És azért ez így nem igaz.”

Kiemelt videóink