Firtl családjának is jutott trafik

POLITIKA
2013 május 01., 11:24

Valószínűleg Firtl Mátyás KDNP-s országgyűlési képviselő családja lehet a trafikpályázat egyik nagy nyertese.

Ugyan csak egy koncessziót nyertek, de azt Kópházán, közvetlenül az osztrák határ mellett. Mivel Ausztriában lényegesen drágább a cigaretta, mint itthon - 4 euróba, azaz 1200 forintba kerülnek az olcsóbb márkák - a határ menti dohányboltban sokkal nagyobb forgalomra lehet számítani, mint más kistelepülésen.

A dohánypályázat eredményeit nyilvántartó állami oldalon az szerepel, hogy az egyik kópházi koncessziót Egresits Károlyné nyerte el. Úgy tudjuk Egresits Károlyné Firtl lányának Egresitsné Firtl Katalin Barbara férjének az édesanyja, azaz Firtl Mátyás nászasszonya.

- Nem tudom, hogy Firtl úrnak van-e köze a győzelmünkhöz, nagyon ritkán találkozunk vele, ezt tőle kellene megkérdezni - mondták el lapunknak Egresitsék. Azt is elárulták, nem most fognak cigaretta árusításba, a faluban már régebb óta van egy kis boltjuk, ahol most is árusítanak dohánytermékeket.

Kerestük Firtlt mobiltelefonon, emailben és irodájában is, de nem sikerült elérnünk.

A képviselő amúgy Kópháza alpolgármestere és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat megyei közgyűlésének alelnöke.

Természetesen Firtl nem az első kormánypárti érintettje a trafikbotránynak, az előzményekről itt olvsahat, a nagy mutyitérképet, pedig itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.