Államosítottak egy balatoni kikötőt

gazdaság
2013 május 10., 7:24

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Műegyetem balatoni nyaralója, a Hotel Uni államosítása már márciusban is napirenden volt, de folyamatosan halasztották a döntést. A szomszédos telken a Közgép, a Swietelsky és Simicska Lajos üzletfele, a vitorlásszövetségben elnökségi tag Fonyó Károly építhet szállodát. A Hotel Unit Fonyó tájékoztatása szerint közösen hasznosítanák versenyek helyszíneként.


Hogyan lett kikötője a Közgépnek Füreden, és minek?

Az 1248/2013 (V. 9.) számú, egy nappal a vitorlásszövetség tisztújító közgyűlése előtt hozott kormányhatározat alapján a Hotel Uni és a hozzá tartozó telek a Zánka-Új Nemzedék Központ (ÚNK) vagyonkezelésébe kerül. Az ÚNK idén január 23-án kötött stratégiai együttműködési megállapodást a vitorlásszövetséggel.

Arról, hogy hogyan szerzett magának a Közgép vitorláskikötőt Balatonfüreden, itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt