Századvéges elemzők, akik a Fidesztől is havi apanázst kaptak

politika
2013 május 16., 12:01

Azt eddig is tudtuk, hogy a Századvég szorosan összefonódott a Fidesszel, de most azt is megtudtuk, mennyire szorosan. A Századvég több munkatársa gyakorlatilag rajta van a Fidesz-frakció fizetési listáján, de legalábbis havi appanázst kap a képviselőcsoporttól.

Kern Tamás 2011 januárjától szeptemberig kapott havi rendszerességgel 745 ezer forintot, az első két hónapban "törvényjavaslattal összefüggő háttéranyag gyűjtéséért", utána a védelmi kabinet tanácsadójaként. Szeptembertől a Századvég sztárelemzője, G. Fodor Gábor kapott pontosan ugyannyi pénzt, de vele külön cikkben foglalkozunk.

Kitta Gergely és Schultz Gábor századvéges elemzők egész évben rendszeres havi apanázst kaptak a frakciótól, Kitta 775 ezret, Schultz 820 ezret számlázhatott. Kitta januártól júniusig törvényjavaslatokhoz gyűjtött háttéranyagot, majd a kulturális kabinetnek adott tanácsokat. Schultz már februárra végzett a háttéranyaggyűjtéssel, az önkormányzati kabinet tanácsadója lett.

2012. januárjától egy újabb századvéges, Molnár Norbert is havi apanázst kap, 700 ezer forintért ad tanácsokat a frakció gazdasági kabinetjének. Molnár vette meg 2011. szeptember 30-án a kormányszóvivővé kinevezett Giró-Szász András üzletrészét a Fidesz-frakciónak rendszeresen tanácsokat adó Strategopolis tanácsadó cégben.

Molnár érkezése felborította az addigi viszonyokat. Kitta 2012 januárjában már csak 500 ezer forintot számlázhatott, februárban pedig egyáltalán nem kapott pénzt. Március-májusra összesen 480 ezer forintot, majd májusra még egyszer 480 ezer forintot számlázhatott. Júniusban megint nem kapott egy fillért sem, júliusban és augusztusban 480 ezer forintot, szeptembertől pedig 600 ezer forintot számlázhat, és ez így van idén is.

Schultz fizetése 220 ezer forinttal csökkent Molnár érkezésekor, utoljára 2012 júniusában kapott 600 ezer forintot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt