Eurovízíó élőben

Popkult
2013 május 18., 18:39
comments 11

Ez itt a 2013-as Eurovíziós Nótaverseny élő közvetítése. Tuti ByeAlex nyer. Minden észrevételt a bedem@444.hu címen várunk. Az oldal rendszeres frissítése minimum ajánlott.

00:32 Jó éjszakát, kedveseim.

00:30 A hagyományoknak megfelelően a győztes dán versenyző újra előadhatja nyertes pályázatát. A második Ukrajna, a harmadik Azerbajdzsán lett. Jövőre tehát Koppenhágában lesz az Eurovízió, amit Magyarország fog megnyerni. Most ByeAlex valamilyen fatális tévedés következtében csak a tizedik lett. A minimum, amit elvárok, a stockholmi magyar nagykövet tiltakozása a jelentősebb svéd lapokban.

00:24 Svájctól egy tizes. Mondom, csak Nyugat-Európában lehet maradásunk ezek után.

00:23 Ciprustól semmi, hatalmas megleptésre a görögöknek adtak 12 pontot. A horvátoktól jött négy pont, végre egy korrekt szomszéd. Most tizenkettedikek vagyunk.

photo_camera Emmelie de Forest az Eurovíziós dalfesztitvál nyertese (REUTERS/Jessica Gow/Scanpix Sweden)

00:21 Grúzoktól nulla, macedónoktól nulla. Disznók elé a gyöngyöt, de tényleg. Közben viszont a dánok megnyerték a 2013-as Eurovíziót.

00:18 Montenegrótól semmi, és szlovén szomszédainktól is semmi. Egyáltalán minek vannak nekünk szomszédaink????

00:15 Az eddig tökutolsó írektől sem kaptunk semmit, akárcsak a most már tuti első dánoktól sem.

00:14 Izlandtól semmi, franciáktól semmi, szegény görögöktől is csak kettő. Tizedikek vagyunk.

00:11 12 pont Németországtól! ANGELA MERKEL KIMAXOLVA!!!

00:09 Máltától semmi, finnugor észt barátaink viszont hozzánkvágtak egy négyest. Jelenleg tizenkettedikek vagyunk, egy kényelmetlen szendvicsben Románia és Moldova közt.

00:07 Belgáktól semmi, oroszoktól semmi. Európa lábtörlője lettünk.

00:05 A bolgároktól befutott hat pont, ezzel most a kilencedikek vagyunk.

00:03 A svéd segédkommentátor egymilliárd európai tévénéző előtt lemilfezte a buja svéd asszonyt.

00:01 A negyven szavazó országból húszon vagyunk túl, most Dánia-Ukrajna-Azerbajdzsán a sorrend a dobogón.

23:59 A fehéroroszok az oroszoknak, az ukránoknak és az azerieknek adták a legtöbb pontot. Elég a szovjet diktatúrából!

23:58 A spanyoloktól sem kaptunk semmit, ezzel maradtunk a tizedik helyen. Én ezt aláírnám a végén is.

23:57 A finnek szerencsére tudják, mit jelent a családszeretet. Kaptunk is tőlük tíz pontot. Egyébként már nagyjából biztos, hogy a dánok fognak nyerni.

23:56 Na, legalább az olaszok adtak 3 pontocskát. Akinek ez a műsor után sem egyértelmű, hogy csak Nyugat-Európában van keresnivalónk, az Orbán Viktor.

23:54 A posztszovjeteket most már tényleg le kéne tiltani az egymásra szavazásról, ez így teljesen nevetséges.

23:52 Ilyen nincs. Azerbajdzsántól bezzeg egy büdös pontot nem kaptunk cserébe.Kérjük vissza a baltás gyilkost.

23:51 A románoktól sem kaptunk semmit, inkább moldáv elvbarátaikat tolták meg.

23:50 Novodomszky Éva jön a magyar szavazatokkal. Kár, hogy nem lehet csalni, kioszthatnánk magunknak 12-t. Ehelyett MIT AD ISTEN, az azerieknek adtuk. MIT AD ISTEN!!! Baltás gyilkos, bélyeg Aliyevről 12 pont.

23:49 Az ukrán bejelentkező be van extasyzva, amivel még nem lenne baj, de tőlük sem kaptunk semmit. Eddig háromból három szomszéd cseszett ki velünk.

23:48 A szerbek vacak két ponttal szúrták ki a szemünket. BOSSZÚT!

23:47 Izraelből sem kaptunk semmit. Dán-görög meccs lesz ebből.

23:46 Az ostoba popanalfabéta angoloktól nem kaptunk semmit :-(

23:45 Na ennyit a sógoroktól, képesek voltak az osztrákok az azerieket kihozni győztesnek. Lejjebb is csúsztunk egyből az összetettben.

23:44 A hollandoktól is kaptunk hét pontot! Ez egyelőre nagyon jól néz ki, konkrétan a második helyen állunk.

23:42 Az albánoknál harmadikok vagyunk!!! Szkander bég szobrot minden köztérre! Persze az olasz és görög uraiknak több pontot adtak nálunk.

23:41 A rendező svédektől is kaptunk három pontot. A skandináv maffia már nyomja egymást.

23:40 San Marinónál ötödikek lettünk. OK srácok, legközelebb még jobban szét lesztek szedve fociban.

23:38 A svéd rendezők a közvetítés 158. percben húzták le a századik bőrt az ABBA együttesről. Szép munka volt, innét is gratulálunk.

22:32 Mostanáig bírtam habanero paprikás pisztácia nélkül.

23:30 Mostanáig bírtam sör nélkül.

23:29 Lassan a fogadóirodák is rájönnek, ki itt az igazi esélyes. A gála előtt még 100 az 1-hez adták ByeAlex győzelmét, most már csak 66 az 1-hez.

23:22 Lezárult a telefonos szavazás, közben a buja svéd asszony is átöltözött. Ezek a Svédországot bemutató "tréfás" klipecskék elég fárasztóak, de most azért vicces volt belegondolni, hogy ez a teljesen ártatlan kis poénkodáss a keresztelővel lényegesen durvább, mint bármi, amit a magyar közszolgálati tévében az utóbbi években leadtak. Remélem jövőre már nem élőben közvetítjük az Eurovíziót, hanem néhány perc csúszással, hogy ki lehessen vágni az ilyen sértő jeleneteket.

photo_camera ByeAlex a világot jelentő deszkákon (REUTERS/Jessica Gow/Scanpix)

23:18 Valaki a Tumblren egy másik sikeres és aktuális európai hipszterhez, Jürgen Klopphoz, a Borussia Dortmund edzőjéhez hasonlította ByeAlexet. Kicsit hunyorítva majdnem!

23:14 Konzultáltam a másik magyar szerencsétlennel, aki Eurovíziót közvetít szombat esti bulika helyett. Inkei Bence a Quarton tolja, és ő nem a norvég-finn, hanem a norvég-holland duót tartotta a legjobbnak. Mintha egy Inkei Bence bármit tudna a popzenéről!

23:07 Láttam én már elég durva dolgokat az interneten, de hogy miközben én közvetítem a Páneurópai Dalorgazmust, egy magyar énekes-dalszerző feldolgozza "Tépd le az inged, közgázos gyerek!" című versemet, az minden eddigi élményemet felülmúlta. Ezek után nem lehet kérdés, hogy a 2014-es Eurovízión Hó Mártonnak kell indulnia.

23:04 Nem tudom eldönteni, hogy a norvég vagy a finn indulóra szavazzak, messze ők voltak a legjobbak. Mivel mindenki húszszor szavazhat ugyanarról a telefonszámról, erősen gondolkodom azon, hogy tizet az egyiknek, tizet a másiknak adjak. Saját országa versenyzőjére ugye senki sem szavazhat, így azeri barátainkat, valamint a határon túli magyarokat innét is biztatnám a ByeAlexre voksolársa.

23:02 Pont jókor lett vége a 26 fellépésnek, szerintem egy 27-et már nem éltem volna túl. Amennyiben stimmel a program, még másfél órán menni fog a szavazás és az eredményhirdetés.

23:00 Jó OK, aki megírja, mit keresnek az ír produkcióban ezek az apacs dobosok, az nyer egy ByeAlexet.

22:58 Újabb egykori szovjet tagköztársaság, újabb borzongató ballada. A grúz vegyespáros hölgytagja görög istennőnek öltözött, de ez sem tudja feledtetni, hogy ez az egész este legunalmasabb dala. Bár az is lehet, csak radikálisan lecsökkent a toleranciaszintem. Mindegy, ők már az utolsó előttiek.

22:54 A norvégokat is esélyesnek tartják, és most én is egyetértek. Margaret Berger olyan alapokra énekel, amik nem jártak le valamikor a kilencvenes évek második felében, és éneke és megjelenése is méltó a daliás skandináv pophagyományokhoz. Mondjuk ő is régi motoros a szakmában, már vagy tíz éve benne van a popiparban.

22:49 Az olaszok a legszebb hagyományaikhoz nyúltak vissza. Egy barna fiú tökéletes öltönyben, érzelmes dalt énekel. Marco Mengoni valami helyi tévés tehetségkutatóban tűnt fel, de nekem valami azt súgja, hogy Olaszországban minden Vespa alatt lehet találni egy pont ugyanilyen figurát, aki ökölrázós gesztikulálást is tud éneke mellé.

22:45 Azt hiszem most ennél az ukrán hölgynél megértettem, mivel lehet nyerni Európában. Akárcsak a legesélyesebbnek tartott dán versenyző, Zlata Ognevics is okés, de nem kiemelkedő, és annyira simulékony a hangzása, hogy nekem fel sem tűnt, szól valami. Ahogy nézem a véleményeket mindenfelé az interneten, nem én vagyok az egyetlen, aki nem érti, miért indítanak popzenei versenyen ennyire konzervatív produkciót.

22:42 A görög Koza Mostra hamarosan visszajáró vendég lesz a Zöld Pardonban. Ezt a tét nélküli balkáni umcacát nálunk jobban senkivel sem lehet megetetni. Azt hiszem hazudtam kábé egy órája, valójában ez a világ legrosszabb zenei stílusa.

22:39 Más is emlékszik még a Bye előtt legnevesebb magyar Alexre?

22:37 Végre egy karakteres produkció. Bár a románnál azért nem karakteresebb. Az azeri Farid Mammadov, akiről a Magyar Posta hamarosan emlékbélyeget fog kiadni, még egy üvegkalitkába zárt embert is vitt magával a színpadra.

22:34 A kontinentális Európában már nem lehet akkora szívet találni, mint ami ennek az izlandinak van. Eythor Ingi még Meat Loafnál is érzelmesebb, és cserébe még vékonyabb is.

22:31 Ahhoz képest, hogy minden fogadóirodánál ő a nagy esélyes, a dán Emmelie de Forest produkciója annyira nem nagy szám. Bár ki tudja, lehet tényleg az ilyen közepes refrénű, nem túl extrém dallal lehet itt nyerni. Nálam még mindig a finn lány a legjobb, bár most visszagondolva már a moldáv sem tűnik olyan rossznak.

22:29 A brit Guardian szöveges közvetítése is lehipszeterezte szegény ByeAlexet. Azzal vádolják, hogy van egy Kickstarter-projektje, hivatása a branding, és nem is igazi dioptriás a szemüvege. Srácok, mi legalább nem egy nagymuttert küldtünk az Éves Páneurópai Seregszemlére, valamint mi fogunk nyerni.

photo_camera ByeAlex a világot jelentő deszkákon (REUTERS/Jessica Gow/Scanpix)

22:27 Ezt gondolom mindenki látta a saját két szemével. ByeAlex Európa történetének legmeggyőzőbb popprodukciójával letarolta a mezőnyt. Vajon a többiek még nekiállnak énekelni, vagy feladják, és mi Alexünkké lesz a diadal még éjfél előtt?

22:25 Úristen, ha jól láttam, a magyarokat felvezető kisfilmben volt ló hátáról nyilazás.

22:24 GYERE ALEXKE GYERE, TŐLED MÁR NEM LEHET ELVENNI AZ ARANYÉRMET!!!!

22:23 FEJEZD MÁR BE TE SVÉD MAKÁKÓ, MÁR MINDENKI A MI BYALEXÜNKRE KIVÁNCSI!!!!!

22:21 Kedvenc Facebook-csoportomnak már megint milyen igaza van:

Screen shot 2013-05-18 at 10.21.04 PM

22:16 Nagy-Britannia a 61 éves, walesi Bonnie Tylert indította, aki rekedtes hangján sajnos nem a Total Eclipse of the Heartot, hanem a szegény ember Total Eclipse of the Heartját énekli, aminek az a címe, hogy Believe in Me. Az szexizmus, macsizmus, szimpla bunkóság, az idősek megvetése, vagy pontosan mi, hogy szerintem az Eurovízión mindig 25 alattinak kellene nyernie?

photo_camera A brit veterán, Bonnie Tyler énekli a Believe in me-t (REUTERS/Jessica Gow/Scanpix)

22:14 Amennyiben valaki követte, mit szóltak a versenyzőjükhöz a románok, mindenképpen írja meg. Bevallom, az első sokk után nekem kifejezetten bejön, mégha ez aztán tényleg a szegény ember Klaus Nomija.

22:11 A dákóromán kontinuitás jegyében a román versenyző neve Cezar. Mindenki leírta már, de ha direkt erre játszanak rá, nekünk is muszáj lesz, hogy itt konkrétan egy opera-Drakula énekel egy Erasure-dalt.

22:10 Egyszerűen nem fair, hogy a hollandok azt az Anoukot indították, akinek már 1997-ben volt egy MTV-kompatibilis slágere, a Nobody's Wife. Bár tulajdonképpen egyék csak meg, amit főztek, nagyon meglepne, ha pont ez a középkor anyuka érne itt el jó helyezést.

22:05 A Wikipedián van egy remek térkép a hagyományosan egymásra szavazó országokról. Ez alapján nekünk semmi esélyünk. Vagy be kéne balkánulnunk, vagy vállalni a posztszivjet múltat.

22:03 Az örmény Dorians által előadott a Black Sabbath-os Tony Iommi által írt dalt hallgatva erősen elgondolkodtam azon, hogy abból az együttesből talán mégsem Ozzy Osbourne van a legrosszabb állapotban ma.

22:00 A szerkesztőség üdvözli az idősödő blogszerzőt, Plastik Józsefet, aki szellemes kollázzsal tisztelgett műsorvezetőnk előtt.

21:59 Jövő pénteken ugye mauk közt játszhatják a BL-döntőt, és szerintem úgy lenne igazságos, ha a németek ezzel az egész bugis eurodiszkó-produkcióval megnyernék ezt a versenyt is. Végül is ők fizetik mindannyiunk szórakozását, legalább az aranyérem lehessen csak az övék.

21:58 A német Cascada együttes semmit nem bíz a véletlenre, bevetették a mindent vivő aduászt, és szőke énekesnőjük alá egy L.É.P.C.S.Ő.T.!!!! raktak a színpadon.

21:56 Anikó  azt mondja, hogy "nem tudom összehasonlítani Gundit a többi európai műsorvezetővel, én itt Luxemburgban a France 3-at nézem. a zászlós felvonulás alatt "tros mignon"-nak (nagyon cuki) nevezték ByeAlexet." TROS MIGNON! EZ A MI FIUNK!

photo_camera Az orosz Dina Garipova (REUTERS/Jessica Gow/Scanpix )

21:55 Én nem tudom mi van ezekkel a posztszovjetekkel, de Dina Garipova Oroszországból pont ugyanannyira, pont ugyanúgy jellegtelen a balladájával, mint a korábbi észt induló. Ráadásul ő angolul énekel, így még a nyelvén sem lehet röhögni.

21:49 Gianluca Máltáról az általam legkevésbé kedvelt popzenei műfajban, a "cuki prütyögés"-ben indul. Kábé mintha ezt a Kedvesemet keresztezték volna a Lemon Tree-vel. Remélem tökuccsó leszel, Gianluca!!!

photo_camera Gianluca Bezzina és társai Máltáról (REUTERS/Jessica Gow/Scanpix)

21:47 Magyar Katalin írja: "Az egyik legismertebb, legnevesebb múzeum, a nemrég újra átadott Rijksmuseum így drukkol a holland versenyzőnek, aki a Madarak című dallal indult. Nem találják cikinek így buzdítani, persze van ebben egy kis önreklám is..."

photo_camera A fehérorosz versenyző, Alyona Lanskaya (REUTERS/Janerik Henriksson/Scanpix)

21:45 Alyona Lanskaya produkciójából az ember azt hinné, Fehéroroszország nem is Európa utlsó diktatúrája, hanem egyfajta második Kolumbia, ami tele van ilyen szegény ember Shakiráival.

21:41 Vajon az észtek is úgy röhögnek majd a ByeAlex által beszét furcsa nyelven, ahogy én röhögök, miközben Birgit nevű versenyzőjüket hallgatom az ő "Et uus saaks alguse" című dalával. Remélem igen. Ez talán eddig a legjellegtelenebb dal, és szegény Birgit is olyan, mintha valami bizottság tervezte volna "jó nő"-nek.

21:39 Valami azt súgja, hogy az ósszes európai műsorvezető ugyanazt olvassa fel, mint Gundel Takács. Cáfoljon, aki tud pontosabbat.

photo_camera Roberto Bellarosa a belgák versenyzője (REUTERS/Janerik Henriksson/Scanpix)

21:38 A belgák évente váltogatják, hogy flamand vagy vallon versenyzőt küldjenek. Idén a vallonokon volt a sor, így hát kaptunk egy digót, aki angolul énekel. Roberto Bellarosa mindössze 18 éves, de máris öregecskébben adja elő magát, mint Robbie Williams

21:34 Ezek a felvezető klipecskék meg fognak ölni. Most azt fogom hinni életem végéig, hogy Belgiumban mindenki bowlingozik.

21:32 Közben befutott az első remek összeesküvéselmélet Dévai Laci nevű olvasónktól. Szerinte tuti maximális pontszámot kapunk majd Azerbajdzsánból, nem lesznek hálátlanok a baltás gyilkosért. A fenti mailcímen jöhetnek a még ennél is vadabb ötletek.

21:31 A Spanyol ESDM (El Sueño de Morfeo) folkos balladával próbálkozik. Félúton vannak az Arcade Fire és a Kelly Family közt. Elviselhetetlen.

21:30 Most itt volt egy vagy szándékos, vagy véletlen Gwen Stefani-idézet. Inkább szándékos. Eddig a finneknek drukkolok, de úgyis ByeAlex nyer.

photo_camera A finn Krista Siegfrids így fejezte be produkcióját, a Marry me-t (REUTERS/Jessica Gow/Scanpix)

21:29 És a negyedik szám végre jó! Krista Siegfrids Finnországból dalával a homoszexuálisak házassága mellett érvel, ami eurovíziós környezetben totál értelmezhetetlen. Viszont ez egy tényleg jó popdal, és a vad menyasszonyos színpadkép is rendben van. O O O DING DONG a refrén, ezzel minden magyar azonosulni tud.

photo_camera A moldáv Aliona Moon énekekli az "O mie" című számot ( REUTERS/Jessica Gow/Scanpix)

21:25 Félek ez a moldáv produkció kevesebbet fog hozzátenni az egyetemes európai kultúrtörténethez, mint az O-Zone együttes.

21:24 Bezzeg Aliona Moon Moldovából moldávul-románul énekel, és a dal a "szerelem millió örméről" vagy valami ilyesmiről szól Gundel Takács Gábor szerint. Nem tudok Gundel Takécs Gáborra figyelni, amikor az este első gusztusos fellépőjét látom. Aliona csak jövő héten lesz 24, egyértelműen sokkal több fiatal pasi és csaj kell ide.

21:21 Most már Andrius Pojavis énekel Litvániából. Ő a változatosság kedvéért kicsit szoftrockosabb alapokra énekel kicsit poposabban. Órási hiba volt néhány éve megváltoztatni a szabályokat, és engedélyezni, hogy a versenyzők ne csak anyanyelvükön énekelhessenek. Ez így angolul csak semmilyen, a srácnak még akcentusa sincs. Bezzeg valami ízes litvánság mindjárt egyedibbé tenné. Andius mindjárt 30 éves. Én azt hittem, ezen a versenyen inkább fiatal tehetségek indulnak, de ezek szerint ebben sem volt igazam. Az azért továbbra is tuti, hogy ByeAlex nyer.

21:17 Amandine Bourgeois Franciaországból kapta a gála megnyitását, ami nagyjából garantálja, hogy esélye sem legyen a végső győzelemre. Amandine 33 éves, popzenére énekel szoftrockosan, de annyira szoftrockosan, hogy ezt még egy magyar keresekedelmi rádió is lejátszaná.

21:13 Novemberben lesz egy Junior Eurovízió is! Micsoda piaca van ezen a kontinensen a kelet-európai kisgyerekeknek :-(((

21:12 Még csak 12 perce megy ez, és valamiért elkezdett rágni belülről egy kényelmetlen érzés: irtózatosan hosszú, embert próbáló este elé nézek. KÉREM KÉREM KÉREM senki ne feküdjön le aludni.

21:11 A gála műsorvezetője egy buja svéd asszony, szerintem van esélye megcsípni egy dobogós helyet.

21:09 Természetesen ByeAlex fog nyerni, de ha esteleg mégsem, akkor én azt tippelem, hogy pont 17. lesz, ha már 17-ként énekel.

21:05 NA MOST MÁR TÉNYLEG ELKEZDŐDÖTT!!!!! Ilyen szép megnyitó zászlós felvonulást a 2008-as pekingi olimpia óta nem láttam. A sportos hasonlatokat egyébként is nehéz lesz elkerülni, mivel az m1-en Gundel Takács Gábor közvetít.

21:01 ÚRISTEN MÉGSEM KEZDŐDÖTT MÉG EL!!!! Életemben nem láttam ilyen grandiózus felvezető klipet.

21:00 ÚRISTEN ELKEZDŐDÖTT!!!!!

Hungarian singer ByeAlex performs during the dress rehearsal for the final of the 2013 Eurovision Song Contest in Malmo Arena Hall

20:57 1994-ben indult először magyar versenyző – konkrétan Bayer Friderika – az Eurovízión. ByeAlex a 11. magyar induló. A legjobb eredményt is Bayer Friderika érte el, aki 19 éve negyedik lett.

20:52 A magyar versenyző ByeAlex, leánykori nevén Márta Alex. Alex (vagy Bye?) finoman fogalmazva is megosztotta a hazai közönséget, Hajdú Péter és Sarka Kata például totál kiborultak tőle. Valamiért sokan le is hipszterezték, ami teljesen igazságtalan, hiszen az ugyan igaz, hogy szörnyű zenét csinál, viszont ő legalább sikeres ezzel.

20:41 Baszki Rákay Philip élőben jelentkezett be Malmöből, máris elment a kedvem az egésztől :-(((

20:33 A kilenckor kezdődő, valamikor éjfél után végigérő dalverseny döntőjében 26 fellépő lesz. A francia Amandine Bouergois lesz az első, az utolsó pedig Ryan Dolan Írországból. A William Hill fogadóirodánál messze a dánok a legesélyesebbek, mögöttük a dobogón a norvégok és az ukránok vannak ott. A magyar fiú, a MI FIUNK, ByeAlex a középmezőnyben van, az ő győzelme esetén minden forintért százat kapna vissza a fogadó. Ő egyébként a 17. fellépő a sorban.

20:31 Minden idők legjobb Eurovízió-győztese egyébként az ABBA volt 1974-ben a Waterloo-val.

20:24 Kérem a gálaparádéval kapcsolatos észrevételeit mindenki küldje a bedem@444.hu címre, a legvérlázítóbbakat és a legjobbakat publikálni fogom.

20:19 Az először 1956-ban megrendezett Eurovíziót épeszű ember soha nem vette komolyan, de azért a verseny megítélése sokat változott 57 év alatt. Egy ideig giccsparádé volt, aztán elviselhetetlen giccsparádé, aztán valamikor a kilencvenes években Európa szerencsésebbik felén elkezdték nem komolyan venni, és direkt rájátszani a giccsre. Ez nagyjából ugyanakkor történt, amikor a széteső Kelet-Európában születő országok elkezdték véresen komolyan venni a versenyt. Egy ideig ez a két hozzáállás versenyzett, aztán egy idő után a keletiek is elkezdtek viccet csinálni az egészből (kivéve minket, magyarokat, mert az nem a mi műfajunk). Az utóbbi években viszont mintha megint visszatért volna a nyál és a giccs, és kifejezetten lenéznék azokat az országokat, amelyek félvállról parodizálják a pánkontinentális dalolászást. Meglátjuk. Idén mi lesz.

20:11 Kedves internetezők, üdvözlök mindenkit az Eurovision Song Contest 2013, azaz magyarul Euróvíziós Nótaverseny 2013 forradalmian élő közvetítésében. Akinek kortárs emberhez méltóan nincs már tévéje, itt nézheti élőben az m1 közvetítését. Aki politikai, erkölcsi vagy vallási okokból nem hajlandó közszolgálati televíziót nézni, az válassza az esemény hivatalos honlapját, ahol szintén közvetítik élőben a 21 órakor kezdődő gálaparádét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.