Szili - Szekeres - Baja a 3 őszödi áruló?!!4??!

politika
2013 május 23., 03:21

A Heti Válasz e sokkoló hírével kezdjük a napot. Jó reggelt, ébresztő! A lap interjút készített Szabó Bálinttal, aki állítása szerint éppen Eduardo Rózsa Flores lakásán egy Tito nevű kutyára vigyázott a másik szobában, amikor az egyik szobában Szili Katalin, Szekeres Imre és Baja Ferenc átadták az őszödi beszéd hanganyagát 2006 nyarán. Hogy ki kicsoda ebben a sztoriban?

  • Szabó Bálint: a vasi MSZP-s tagtoborzási botrány egyik főszereplője 2003-04-ben, vallomása szerint politikai ellenfelei megverték és megerőszakolták, most a Demokratikus Koalíció aktivistája
  • Eduardo Rózsa Flores: mindenféle kémsztori hőse, állítólag jóba volt Carlosszal (a Sakállal), harcolt a délszláv háborúban, 2009-ben pedig Bolíviában a kommandósok lelőtték
  • Szili Katalin: az országgyűlés volt MSZP-s elnöke, most független képviselő és van egy saját pártja is
  • Szekeres Imre: volt honvédelmi miniszter, MSZP-s
  • Baja Ferenc: volt környezetvédelmi miniszter, MSZP-s
  • Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (2004-2009), most független képviselő, ex-MSZP most DK

Gyurcsány Ferenc a Facebookon máris reagált: "Gyűlölöm az árulást és megvetem az árulókat. De bármi ilyesmivel vádolni valakiket csak akkor szabad, ha megdönthetetlen bizonyítékok állnak rendelkezésre.  A Heti válsz cikke talán közelebb vitt bennünket az igazsághoz. Vagy mégse? Nem tudom.  Persze van még számos kérdés. Van-e a szemtanú vallomásán kívül egyéb bizonyíték? Van-e valami nem ismert célja a mostani közlésnek? Kinek az érdeke húzódik meg a háttérben? Kinek segít és kinek nem a lapok keverése és kiterítése?"

Később sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen, ahol így fogalmazott:

"A Heti Válasz cikke sem teszi teljessé a kiszivárogtatásról alkotott mozaikképet. A hetilapban szereplő történet vagy igaz, vagy nem".

A Heti Válasznak Szili, Szekeres és Baja is azt írták, hogy Eduardo Rózsa Florest nem ismerik és 2006 nyarán nem is találkoztak vele.

Az MSZP sem hiszi el a történetet. "A Fidesz első számú hetilapjának nyilatkozó fiatalember olyan súlyos, és meggyőződésünk szerint valótlan állításokat tett, amelyeket őszinte ember csak cáfolhatatlan bizonyíték birtokában hoz nyilvánosságra. Máskülönben az állítások nem többek egyszerű hazugságnál, tudatos és sajnos megszokott fideszes provokációnál" - reagált a párt.

Gyurcsány ezt hasonlóan látja: "ez a mostani közlés a Fidesznek használ, a baloldali összefogásnak pedig árt".

Gyurcsány arra is célzott, hogy a szálak Debrecen polgármesteréig is elvezetnek, de hogy  miért és hogyan állhat Kósa Lajos (Fidesz) az őszödi kiszivárgotatás mögött, az nem derült most ki. „Aki azt gondolja, hogy csak MSZP-s szál van az ügyben, az politikailag elvakult, és inkább menjen el kefekötőnek. Kefére még szükség lesz az országban”- mondta Gyurcsány a nyugat.hu beszámolója szerint..

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.