Zászlós Tibor maradhat kettő az egyben

2013 június 3., hétfő 12:06
  • Áder János májusban visszaküldte az agrárkamarai törvény módosítását.
  • Hétfőn újra benyújtották, kis módosítással.
  • Az egészet Zászlós Tibor kedvéért hozták, hogy egyszerre lehessen megyei elnök és országos alelnök.
  • Az új változat szerint is lehet mindkettő.

Áder János májusban visszaküldte a parlamentnek az agrárkamarai törvény módosítását. A visszaküldött törvényt kifejezetten Zászlós Tibor kedvéért módosították, az összes Fejér megyei kormánypárti képviselő javaslatára. Zászlós a Fejér megyei agrárkamara elnöke, de megválasztották a kamara országos szervezetének alelnökének is.

Az eredeti kamarai törvény szerint ez összeférhetetlen, az egyik székét el kellett volna engednie. Erre jött a törvénymódosítás, ami utólag jóváhagyta volna a kettős tisztségviselést. Az ellenzék tiltakozott, mondván méltatlan, hogy egy ember kedvéért utólag változtatták meg a játékszabályokat. Az is felmerült, hogy más megyei elnökök is indultak volna országos posztért, ha tudták volna, hogy ezt mégis lehet.

Áder János indoklása szerint nem azért külkdte vissza a törvényt, mert azt egy ember karrierjéhez szabták, hanem mert nem látta világosnak, hogyan gyakorolhatja jogait a kettős rangot viselő személy.

Így most az eredeti módosítást is beadó Fejér megyei fideszesek annyit változtattak a törvényen, hogy egyidejűleg csak egy tisztséget tölthetnek be az agrárkamara funkcionáriusai. Vagyis amikor Zászlós Tibor országos alelnökként jár el, akkor ugyanazon ügyben és ülésen megyei elnökként már nem szavazhat.

A két tisztséget azonban megtarthatja egyszerre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt