Menekülttábor nyílik Vámosszabadin

POLITIKA
2013 június 20., 6:37

Ez lesz Magyarországon a kilencedik. A belügyminisztériumi határozat megszületett, Pintér Sándor azt mondta, a Magyarországra érkező egyre több menedékkérőt nem tudják elhelyezni a már meglévőkben. „Vámosszabadira szükség van, márpedig itt nagyobb anyagi ráfordítás nélkül meg lehet nyitni a tábort” - mondta Pintér.

A helyiek falugyűlésen tiltakoztak, szombatra pedig útlezáró demonstrációt terveznek. Szerintük a tábor miatt veszíthetnek értékükből a faluban lévő ingatlanok, egy 120 főt foglalkoztató üzem odatelepítését tervező cég pedig elállhat a beruházástól.

Amikor Pintért arról kérdezték, a tábor ellen összegyűjtött ezer tiltakozó aláírásnak lehet-e hatása, azt mondta:

"Én pedig küldök tízmillió aláírást arról, hogy Magyarország nem kér a menekültekből. De az Európai Unió menekültügyi egyezménye ránk is vonatkozik, be kell tartanunk a szabályokat."

(Kisalföld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt