Tony Soprano 10 legnagyobb pillanata

Az 51 évesen, szívrohamban meghalt James Gandolfini tiszteletére összegyűjtöttük tíz legnagyobb pillanatát élete legnagyobb szerepében, Tony Sopranóként. A karakter világa olyan gazdag, hogy szinte lehetetlen kiválasztani a tíz legerősebb pillanatot, és biztos ki is maradt sok fontos jelenet, úgyhogy aki nagy kedvenc Tony-momentumát hiányolja, jelezze bátran.

10. Tony beszéde

Szentségtöréssel kezdek, de a Sopranost főleg nem gengsztersorozatként tartottam igazán nagyra. Ennek az lehet az oka, hogy a Wire után kezdtem el nézni, és az ott ábrázolt világ komplexitásától azért messze elmarad. Persze így is vannak azért nagyszerű pillanatok, amelyek közül az egyik legjobb, ahogy Tony rendbe szedi a társaságot a vacsoraasztal mellett.

9. Bejelenti, hogy Junior az új főnök

Egyrészt ilyen egy sorozatepizód tökéletes zárása. Másrészt itt, az első szezon hatodik részében válik világossá először, az egész gengszterkedésnek mekkora a tétje valójában.

8. Kísértés Olaszországban

Tony és a nők kapcsolata a Sopranos különösen fontos része. Ez főleg a családjához tartozó nőkre vonatkozik vonatkozik, de a jelenet, amikor megkísérti az olasz maffia asszonya, akiről aztán még sokáig álmodozik, kihagyhatatlan.

7. Neveli a fiát

Ahogy a Youtube-ra feltöltött változat leírásában áll: old school Italian style.

6. Ami már neki is sok

Tony csak a jelenet végén szerepel,de ezt sem lehet kihagyni. Ahogy a sokat látott maffiózó felméri, hogy mit tett nővére, a sorozat legkibírhatatlanabb karaktere, és az arcára van írva, hogy ez már neki is sok, na azt így csak ő tudja.

5. Tony megöli Raplh Cifarettót

A sorozat egyik legsúlyosabb pillanata. Tony ereje és szenvedélye kontrollálatlanul tör elő, mégis neki drukkolunk ez ellen az iszonyatos alak ellen.

4. A lánya barátjának látogatása

Közeledünk ahhoz, ami miatt felejthetetlen sorozat a Sopranos: a család. Mert lehet, hogy a gengszter-szál nem mindig a legkidolgozottabb, de ahogy családi kapcsolatokról, házasságról, szülőkről és gyerekekről mesél, az bizony a legnagyobbak között van. Itt van például egy laza példa arról, mit szól lánya udvarlójához, aki nem kifejezetten olasz.

3. Tony megöli Pussyt

Aki besúgó lett, annak nincs kegyelem, még ha a legjobb barát is.

2. Tony fojtogatja az anyját

Ez már tényleg a sorozat csúcsa. A kígyólelkű Livia Soprano és Tony kapcsolata a legerősebb anya-fiú kapcsolatok egyike, amiket valaha láttam. Tony itt a kórházi ágyon fenyegeti és fojtogatja anyját. És aki ismeri Liviát, nem tudja szívből azt mondani, hogy nincs igaza.

1. Apa, a maffiában dolgozol?

Egy tizenéves lány elbeszélget az apjával az élet dolgairól. Minden pillanata klasszikus.

És ennyi? Hol maradnak Tony és felesége legendás veszekedései? Tony a pszichiáternél? Az utolsó jelenet? Christopher halála? Tony köntösben? Hát ez az. Bármeddig lehetne folytatni. Isten veled, James Gandolfini.