link Forrás

Orbán, Kövér és Wittner nem szavazta meg a földtörvényt

POLITIKA
2013 június 21., 12:37

Ez az igazi kurucos kiállás az ügyért.

A miniszterelnök ott volt az ülésteremben (látszik a képeken) a földtörvény szavazásakor, de nem nyomott gombot. Ahogy Kövér László házelnök és Wittner Mária fideszes képviselő sem szavazott.

UPDATE:

Megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán miért nem nyomott gombot. Ezt válaszolta:

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján - többek között a 444.hu újságírója előtt - egyértelművé tette: a maga részéről letette voksát a földtörvény mellett. A miniszterelnök elmondta: büszkén szavazta meg a törvényt, mert ő is azt akarja, hogy Magyarországon az élethivatásszerűen mezőgazdaságból élő kis- és középgazdák domináljanak az agráriumban. A magyar termőföldet magyar gazdák fogják megművelni.

Arra Havasi nem tért ki, hogy ha Orbán igennel szavazott, akkor ezt a parlamenti informatikai rendszer miért nem rögzítette.

A fent lévő videóban Orbán 15:00 körül állítja nagyon határozottan, hogy szavazott. A lenti képen nagyon határozottan az látszik, hogy nem.

ovszavaznem

UPDATE 2: Az Index előállt egy újabb verzióval, eszerint Orbán szólt a levezető elnök Latroczai Jánosnak, hogy elromlott a szavazógépe, de a nagy hangzavarban ez nem jutott el a pulpitusig.

A földtörvény körüli mai balhéról errefelé olvashat. Itt meg arról, hogy a szavazás miatt Ángyán József kilépett a Fidesz-frakcióból.

photo_camera Budapest, 2013. június 21.
Orbán Viktor miniszterelnök (k), Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter (háttal, b2) és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter (b) az új földtörvény elfogadása után az Országgyûlés plenáris ülésén 2013. június 21-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.