Lezuhant az Alagút tetejéről, azonnal meghalt

Csütörtök hajnalban, valamivel három előtt egy férfi lezuhant Budapesten az I. kerületi alagút tetejéről a Clark Ádám tér felőli oldalon - írja az Index. A rendőrség közlése szerint az illető azonnal meghalt. Valószínűleg baleset történt.

forrás: wikipedia

A kiváló panorámájú hely népszerű esti buliterep. Van ugyan egy egyméteres kerítés, de azt könnyedén átlépve sokan ülnek, állnak ki a külső párkány szélére. Nem veszélytelen mutatvány, különösen némi alkohol elfogyasztása után. 1997 óta ez volt a hatodik olyan halálos baleset, hogy valaki lezuhant az alagút tetejéről.

  • 1997.01.17. László, 50 éves
  • 1998. 05.28. Péter, 20 éves
  • 2006.04.02  István, 26 éves
  • 2007.07.14. Bence 21 éves
  • 2010. 03.09. András, 30 éves
  • 2013. július 4. (eddig ismeretlen nevű 33 éves férfi)

Volt olyan, aki állítólag úgy úszta meg a zuhanást, hogy éppen az érkező busz tetejére esett. Kiraktak ugyan táblákat az áldozatok neveivel, de azok kevéssé elrettentőek, különösen úgy, hogy rendre megrongálják, ellopják a figyelmeztető feliratokat.

Az  I. kerület még májusban döntött úgy, hogy átalakítja az Alagút tetejét, a párkányára Ybl-korlátot építtet, és megváltoztatja a párkányzat dőlésszögét, hogy oda ne lehessen kimenni.

"Az önkormányzat célja, hogy megakadályozza, hogy a párkányra kimásszanak, kiüljenek. Éppen a balesetek megelőzése miatt korában már próbálkoztuk szúrós cserjesor ültetésével, azonban a növényeket kitaposták" - nyilatkozta még a baleset előtt lapunknak Blázsovics Lívia, a kerület sajtósa. Jelenleg a tervezés zajlik, várhjatóan három hónap múlva készül el az új korlát. A látványterv alapján így fog kinézni.

alagut

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.