Házasságon kívüli szexért ítélték börtönre a megerőszakolt norvég nőt Dubajban

bűnügy
2013 július 20., 5:44
photo_camera Ranjit Laxman

Amikor a 24 éves Marte Deborah Dalelvet megerőszakolták egy dubaji szállodában, természetes reakcióként kihívatta a rendőrséget a szálloda recepciósával.

Megkérdezték, hogy biztosan a rendőröket akarom hívni? Azt gondoltam, persze, hogy a rendőröket akarom hívni, mert ahonnan én jövök, ez a természetes reakció.

De Dubajban ez nem a legjobb ötlet. A muzulmán ország sajátos törvényei alapján végül Dalelvet ítélték 16 hónap börtönre házasságtörésért. Ráadásul még hamis tanúzásért és alkoholfogyasztásért is elítélték. A nő most egy helyi norvég templomban keresett menedéket.

A dubaji hatóságok ugyanis szimplán nem hitték el a 24 éves, üzleti úton tartózkodó Dalelvnek, hogy megerőszakolták. A rendőrök szerint a szex közös beleegyezésen alapult. De így is házasságon kívül létesített nemi kapcsolatot*, ami Dubajban bűncselekmény. Letartóztatták.

A nő időközben az állását is elvesztette. Munkáltatója, a norvég-kuvaiti-emírségekbeli közös tulajdonú THE One Total Home Experience áprilisban kirúgta, a döntést azzal indokolta, hogy a nő "elfogadhatatlanul és helytelenül" viselkedett.

A norvég külügyminisztérium felvette a kapcsolatot az emirségek hatóságaival, de egyelőre kivár. Kathryn Raadim politikai tanácsadó szerint:

Reméljük, hogy a politikai párbeszéd gyümölcsözővé válhat az esetében. De most a fellebbezés közepén tartunk, folyamatban van az ügy, úgyhogy meglátjuk, mit hoz a jövő.

Via Euronoews

*Javítás 10:53 Az eredeti cikkben azt írtam, házasságtörésért ítélték el Dalelvet, Valójában házasságon kívüli szexuális kapcsolatért. A hibáért elnézést kérek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt