Lassan kezdhetünk imádkozni, de az biztos, hogy nekünk nem jó. Oké, Orbán Viktor szerint nem jó nekünk. Valójában persze objektív mércével sem annyira.

gazdaság
2013 július 22., 12:13

Mert megint 80 százalék fölött van a magyar államadósság. 2010 végén a GDP 81,8, idén az első negyedévben pedig 82,4 százaléka volt a magyar államadósság. Ezzel eléggé a középmezőnyben vagyunk Európában, de az Egyesült Államok adóssága is száz százalék körül van.

Orbán Viktor viszont sokszor mondja, hogy "Az adósság komoly kihívás marad a jövőben, úgyhogy azok az országok, ahol az adósság szintje meghaladja a GDP 50 százalékát, veszélyben vannak, ahol 60 százaléknál nagyobb, ott azonnali veszély fenyeget, ahol pedig több mint 90 százalék, ott jobb, ha imádkoznak.” Ezek szerint mi eléggé azonnali veszélyben vagyunk, ráadásul a kormány egyik legfontosabb terve, az államadósság csökkentése sem sikerült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.