Nyolc óra után sikerült kimenekíteni a bolgár minisztereket és képviselőket

külföld
2013 július 24., 06:10
photo_camera REUTERS/Stringer

Kedd este kormányellenes tüntetők zárták körül a parlament épületét Bulgáriában. A rendőröknek végül szerda kora reggelre sikerült áttörnie az utcai elemekből épített barikádokat, és kimenekítették a több mint nyolc órája az épületben rekedt több mint száz képviselőt és minisztert.

A rendőrök este is próbálkoztak a képviselők kimentésével, de akkor a tüntetők megakadályozták őket,többek között kövek dobálásával.

Bulgáriában negyvenedik napja tüntetnek a szocialista kormány ellen. Az elégedetlenség fő oka a rossz gazdasági helyzet.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.