Segítsen a TEK-nek terroristákat vadászni!

Terrorizmus
2013 július 24., 04:18

A Terrorelhárítási Központ tendert hirdetett (pdf) védelmi tanulmányok készítésére „A magányos elkövető – a XXI. századi terrorelhárítás új kihívása" címmel, a fődíj 150 ezer forint.

Elsősorban természetes személyek vagy csoportok pályázhatnak. A pályázat célja, hogy „egy korábban Magyarországon kevéssé feldolgozott szakterületen olyan tudományos alaposságú írások szülessenek, amelyek feltárják a magányos elkövetőkkel szembeni terrorelhárítási és rendvédelmi fellépés sajátosságait, a hazai és a nemzetközi jogi lehetőségeit, főbb szakfeladati kérdéseit, orvosetikai anomáliáit, esetlegesen történeti aspektusait”.

Az elbíráláskor a szempont:

  • a kiírásban szereplő témához való kötődés,
  • a tanulmány kohéziója,
  • a logikus, a tartalmi szempontok alapján is igényes feldolgozás.

„Elvárás, hogy új ismeretek kerüljenek feltárásra, illetve gyakorlati javaslatok fogalmazódjanak meg” – olvasható a pályázat kiírásában. A Népszava szerint a rendszerváltás óta többször megújult a terrorelhárítás, de olyan még nem volt, hogy nyilvános pályázatot hirdettek volna egy államtitoknak minősülő műveletrendszer megújítására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.