Nemrég még Habonyt védte a Médiahatóság valószínű új elnöke

POLITIKA
2013 augusztus 14., 13:38

Az Orbán Viktor által frissen kijelölt Karas Mónika nemcsak a Magyar Nemzet és a Hír TV jogásza, de júniusban például ő írt levelet a hvg.hu-nak Habony Árpád ügyvédjeként, hogy a Blikk címlapján többször felbukkanó miniszterelnöki főtanácsadó nem közszereplő.

Karas akkor a lapnak akkor arról írt, hogy a Habonyról szóló cikk "igen gúnyos hangnemű", és annak „nyilvánvalóan semmi más indítéka, célja nem volt, mint az, hogy olvasók számára érzelmektől túlfűtött, gyalázkodó kommentek közreadásához szolgáltassanak alapot”

Az ügyvédnő Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja (Sárazsadány) Kft. és a Magyar Nemzet jogi képviseletét látta el Mayer Arankával szemben, de veszítettek. Hasonlóan pert vesztett Gyurcsány Ferenccel szemben is, akiről a Magyar Nemzet azt írta, hogy plagizált.

Karas képviselte Rogán kerületét is az atlatszo.hu elleni perben, amikor az önkormányzat helyreigazítást szeretett volna elérni a Százmilliók csókos alvállalkozóknak című cikkben, de a keresetet a Fővárosi Ítélőtábla elutasította, és kötelezte az önkormányzatot a perköltség megfizetésére.

Karast egyelőre Orbán nevezte meg jelöltként, kinevezéséhez még kell Áder János jóváhagyó bólintása is.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.