Náci szurkolói miatt 800 ezres büntetést fizethet a Fradi

2013 augusztus 22., csütörtök 14:34

csatáry1

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága rótta ki a büntetést, mert a Ferencváros szurkolói a háborús bűnökkel vádolt egykori kassai gettóparancsnokra emlékeztek a szombati MTK elleni meccsen. 

A büntetés rendezői hiányosságokért (pl. fáklyahasználat), és megbotránkoztató tömeges bekiabálások miatt is járt, de a fő ok az In Memorian Csatáry László feliratú molinó volt.

A szervezet közleményében kiemelte, hogy a futballpályán semmifajta burkolt vagy nyílt politikai állásfoglalásnak, mások méltóságát, nemzeti érzését sértő megnyilvánulásnak nincs helye.

A fegyelmi bizottság a döntés meghozatalakor mérlegelte, hogy a Ferencváros vezetése a nyilvánosság előtt határolódott el a sporttól és a szurkolástól idegen provokációtól, és lépéseket tett a transzparenst kihelyezők azonosítására.

Szintén súlyos, 600 ezer forintos büntetést kapott a Szombathelyi Haladás, amelynek szurkolói a Debrecen elleni összecsapáson viselkedtek botrányosan. Tárgyakat dobtak a játéktérre, illetve többször, kórusban mások megbotránkoztatására alkalmas rigmusokat hallattak a lelátóról. A 85. percben háromszor antiszemita jelszavakat kiabáltak, írja az MLSZ közleményében. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt