Surján vs magyar kacsamáj

POLITIKA
2013 augusztus 22., 7:57

A kereszténydemokrata EP képviselő a Facebookon panaszkodott a CBA-ban kapható Szarvasi kacsapástétomra, mert annak származási helye nem Magyarország. Az üzletlánc megígérte neki, hogy leveszik a polcokról a májkrémet. Erre kiderült, hogy magyar.

 

A kacsamájat árusító CBA nem vette félvállról Surján panaszát, és megígérték a képviselőnek, hogy leveszik a polcokról a pástétomot.

Most viszont kiderült, hogy bár a kacsamájpástétomot valóban egy cseh gyárban csomagolják – de ezen túl minden szempontból magyar termék. A Lúdland Kft. magyar kacsák magyar májából és magyar zsírjából, magyar, ezen belül is szarvasi recept alapján gyártatja. Ráadásul most nyáron elkészült a szarvasi gyártóüzem is, így külföldön már csomagolni sem fognak. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt