https://444.hu/assets/yosemite_fejlec.jpg

Tűzvész pusztít Kaliforniában

2013 augusztus 26., hétfő 11:39

Egyre nagyobb területen pusztít a Yosemite nemzeti park közelében kitört erdőtűz, vasárnapra újabb kempingekből kellett kitelepíteni az embereket, de ami még ennél is komolyabb probléma, hogy a tűz már csak pár mérföldnyire van attól a tározótól, amiben San Francisco-öböl 2,6 millió lakosának az ivóvizét raktározzák.

Évtizedek óta nem pusztított ekkora tűzvész az államban, a tűz mostanra több mint 580 négyzetkilométernyi területet tarolt le, és továbbra is nagyon aktívnak tűnik. A közeli kisvárosokból sorra telepítették ki a helyieket. (REUTERS/Max Whittaker) ( REUTERS/Max Whittaker) 3400 tűzoltó küzd a lángokkal, de eddig a tűzet csak kis területen sikerült megfékezni (REUTERS/Rafael Marchante) A közelben fekvő Yosemite Nemzeti Park miatt különösen aggódnak a hatóságok, a parkban olyan szelete maradt fenn a természetnek, amihez hasonló már kevés helyen található meg az országban. (REUTERS/Max Whittaker) REUTERS/Rafael Marchante Jelenleg nem tudni pontosan, hogy mi a helyzet a tározónál, mert a fűst annyira sűrű, hogy a felé repülő tűzoltók sem láttak belőle semmit. Ugyanakkor a víz még mindig tiszta, nem keveredett bele hamu, és a műszerek sem mutatnak egyelőre gondot. REUTERS/Rafael Marchante REUTERS/Max Whittaker REUTERS/Max Whittaker

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt