Új kézben a Generál Média online birodalma

internetek
2013 szeptember 05., 19:40
  • A Generál Médiáé volt a MyVip.com, a chat.hu, a love.hu az ingatlanok.hu és más ismert magyar oldalak.
  • A cégnek nincs kimondottan jó híre a piacon.
  • A Generál Média mögött a Holman testvérek, János és Endre álltak.
  • Holman János ellen csalás miatt nyomoznak, Endre állítólag tavaly döntött úgy, hogy Szingapúrba költözik. Ma már ott él.
  • Most az Újpressz nevű apróhirdetési cég volt tulajdonosa, Csernai Gábor veszi át a Generál Média online média birodalmának nagy részét.

Összesen 42 domaint és egy 3 milliós email adatbázist vásárolt a Generál Médiától az angol Epicenter Market ltd. Az angol cég tulajdonosa a magyar Csernai Gábor. Ő korábban az Újpressz Apróhirdetés Rt-nek volt a tulajdonosa, még a 2000-es évek elején.

Hozzá kerül többek közt a MyVip, a chat.hu, a love.hu, az ingatlanok.hu és Csernai opciós jogot kapott a Generál Média más kiadványaira is.

Tudom, hogy a Generál Médiának elég rossz a megítélése a magyar piacon. Mi máshogyan fogjuk csinálni a dolgokat. A felhasználók a változásból semmit sem fognak észrevenni, sőt az a terv, hogy fejlesszük ezeket az oldalakat.

Ezt Csernai mondta a 444-nek. Azt nem akarta elárulni, hogy mennyit fizetett. A mellesleg.hu a Generál Médiánál marad.

Az új tulajdonost tegnap jegyezték be a domaineken.

chathu

A Szingapúrban tartózkodó Holman Endrét, illetve a Generál Médiát többször is összefüggésbe hozták Portik Tamással, de a kapcsolatot testvére, Holman János tagadta. Az tény, hogy a a Generál Média 2009-ben megvásárolta egy ingatlan bérleti jogát a jogot birtokló céggel együtt, melynek egyik tagja Portik Tamás fia volt.

A Generál Média volt a főszereplő a hódmezővásárhelyi banner-ügyben.

A cég 600 millió bannert adott a város egyik iskolájának épületéért cserébe. Vállalták, hogy az ingatlant felújítják, de erre – Holman János delmagyar.hu-n adott interjúja szerint – a gazdasági válság miatt nem került sor. Sőt, az ingatlanra 120 milliós jelzálogot vett fel a cég, aminek visszafizetése a végelszámolás miatt bizonytalan.

A Generál Média tündökléséről és bukásáról az Origo írt egy elég alapos posztot májusban, azt errefelé lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.