Az ENSZ szerint Szíriában mindkét fél követett el háborús bűnöket

külföld
2013 szeptember 11., 10:58

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa által felkért bizottság szerdai jelentése szerint Bassár el-Aszad elnök erői a május 15. és július 15. közötti időszakban nyolc alkalommal mészároltak le civileket, támadtak kórházakra, követtek el kínzásokat és nemi erőszakokat.

A jelentés szerint a felkelők ez idő alatt egy mészárlásért felelősek, de ők is követtek el emberrablásokat, kínzásokat, és lövettek lakóházakat is.

A bizottság kilenc tömegmészárlást még vizsgál, ezeknél nem sikerült megállapítani, ki a felelős. Viszont azt kijelentették, hogy mindkét fél megsértette a nemzetközi jogot, és bíróság előtt kell felelniük.

A vizsgált időszak július közepével zárult, ezért az augusztus 21-ei vegyifegyver-támadásra már nem tér ki. (MTI/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.