Józsefváros, mint a városrész, ahova inkább nem mész

2013 szeptember 15., vasárnap 7:48

7c5b154481f9601660e4a3f5d49910b0

A Google Street View egyik nagy lehetősége, hogy olyan helyeket is be lehet vele barangolni, ahol amúgy nappal sem szívesen mászkálna az ember. Legalábbis ebből indult ki a Vice újságírója, Glen Coco is, amikor írt egy csomó ismerősének a világon, hogy javasoljanak otthonról helyeket, ahova inkább nem mennének. Az összeállításba bekerült Józsefváros is, amit valószínűleg olyas valaki javasolhatott, aki nem járt a környéken az elmúlt 10 évben. Hasonlóan fura, hogy Berlinből meg Neukölln került be, ami szintén inkább barátságosnak tűnt tavaly, mintsem veszélyesnek.

A rettegett berlini környék

Persze a brazil, mexikói meg a többi helyszín ettől még simán lehet durva, és a megjelölt chicagói utcában is lehet, hogy nem bölcs dolog sétálni esténként, de egész városrészekre ráhúzni, hogy mennyire veszélyes helyek, főleg Európa közepén, ez inkább tűnik felesleges sztereotip idegenkedésnek, mint valós tapasztalatokon alapuló ítéletnek.

Bogotá ezen negyedéről még inkább elhisszük, hogy nem egy turistabarát hely.

A teljes lista itt található, bármilyen személyes tapasztalatnak bármelyik helyről nagyon örülünk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt