Az EMMI támogatja a Pető Intézetet

2013 szeptember 17., kedd 15:14
1

Közleményben reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pető Intézet finanszírozási nehézségei körül kialakult helyzetre.

Ebben egyrészt leírják azt, amit eddig is lehetett tudni, azaz hogy az ellátott gyermekek után járó központi költségvetési támogatásokat az intézet eddig is rendszeresen megkapta.

Méltányossági elvek alapján, külön döntéssel az Intézet kiegészítő támogatást is kap köznevelési feladatainak ellátására a tárcától, így egyetlen napra sem marad támogatások nélkül.

És "bár a Pető Intézet évekkel ezelőtt kötött közoktatási megállapodása ez év augusztus 31-én lejárt, döntés született egy új köznevelési szerződés megkötéséről. Az új szerződés előkészítése folyamatban van, amely 2013. szeptember 1-jétől újra garantálja a Pető Intézetnek a kiegészítő állami támogatást is."

Kiegészítésként 230.000 forint/fő támogatást adnak évente az intézménynek, a 460 páciensre vetítve ez több mint 100 millió forintnyi összeget jelent.

Mindezek felett a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete, mint felsőoktatási intézmény, a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságtól további 317,615 millióforintos támogatást kap. Azaz összességében több mint 400 millió forintos támogatással segíti a magánintézményben ellátott köznevelést és felsőoktatást érintő feladatok ellátását, írják.

Méltatlan és egyben rendkívül elszomorító, hogy egyes politikusok a fogyatékkal élő gyermekek helyzetét eltorzító, valótlan kijelentésekkel támadják a kormányt. Az ellenzéki politikusok az ügyben egyértelműen nem segítő szándékkal, hanem a politikai haszonszerzés reményében szólalnak meg.

- zárják közleményüket. Azonban az adatok összesítéséből is az derül ki, hogy az intézet ezekkel a támogatásokkal együtt is jóval kevesebb pénzt kapott a költségvetéstől, mint amennyit 2011-ben kapott. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt