Ferdinandy István zuglói alpolgármester közleménye

Az egészen bonyolult kerületi hangfelvétel-botrány kapcsán.

A mai napon a zuglói polgármester által kiadott közleményre reagálva, a személyemet ért támadásokat teljes mértékben visszautasítom s az alabbi nyilatkozatot teszem.

Visszautasítom a polgarmester azon sugalmazását, miszerint Zuglóból illetve pozíciómból fakadóan bármi hasznot húztam volna az elmúlt években. Az eltelt időszakban sem utalványozasi jogköröm nem volt, sem pénzügyekkel, sem a beszerzésekkel nem én foglalkoztam. Ez év februárjáig az oktatási-, szociális-és ifjúsági területek tartoztak hozzam. Ezzel szemben az igazság az, hogy Zuglóban a közbeszerzések tekintetében polgármester úrnál volt és van a döntési hatáskör.

Ezen túlmenően szeretném visszautasítani azt a vádat is, hogy bármilyen módon segítettem volna a baloldalt. Döntéseimben mindig,minden körülmények között kizárólag Zugló érdeket tartottam szemelőtt. Az, hogy született zuglóiként több esetben más álláspontot képviseltem mint polgármester úr, az nem azt jelenti, hogy a baloldalt támogatnám.

Az sem felel meg az igazságnak, hogy a napvilágot látott hangfelvétel egy előre leegyeztetett beszélgetés lett volna. Munkám során mindig meghallgattam azokat, akik problemaikkal, bajaikkal fordultak hozzam. A hangfelvételen elhangzottakat éppen polgarmester úr tamasztotta alá azzal, hogy - sajat állítása szerint - büntetőfeljelentést tett a Zuglói Vagyonkezelőnél történt, visszaélések miatt. Nem mellesleg, azon időszak, ami miatt Papcsák Ferenc feljelentést tett, bizalmasa Mazsu Gergely vezérigazgatóságának időszaka.

Biztos vagyok abban is, hogy ezen feljelentések érintették a vállalkozótól birtokába jutott információkat is, hisz a vállalkozó, polgármester urat, állítása szerint jóval előttem tájékoztatta a vagyonkezelőnél tapasztaltakról.

Végezetül nincs arról semmilyen információm, hogy bármilyen belsővizsgálat lenne ellenem.
dr. Ferdinandy István