Milliárdokat nyerhet az állam a magánnyugdíjpénztári vagyonon

Egyéb
2013 szeptember 25., 6:30

munny

Az Egis francia többségi tulajdonosa 28 ezer forintos árfolyamon vételi ajánlatot tett az Egis-részvényekre és kivezetné a papírt a tőzsdéről. A magyar állam mint nagytulajdonos ezzel hatalmasat nyerhet, írja a Napi Gazdaság.

A legutolsó részvénykönyvi adatok szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap birtokában van ugyanis az Egis-részvények 4,74 százaléka. Ezek 19 500 forintos árfolyamon kerültek át a nyugdíjpénztáraktól bő két évvel ezelőtt, így november elején hárommilliárdos nyeresége lesz az államnak az elvett csomagon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt