Kiadta az Interpol a körözést Hernádi Zsolt ellen

Horvát lapok szerint hatályba lépett az európai elfogatóparancs a MOL-vezér ellen, ezt a horvát rendőrség is megerősítette.

A horvát Jutarnji List című lap információ szerint Hernádi az Interpol vörös körözési listájára került fel. Ez számít a legmagasabb szintű riasztásnak, ami ugyan nem nemzetközi letartóztatási parancs még.

Ezek után az Interpol minden tagállamának hatóságai kötelesek őrizetbe venni Hernádit, ha ráakadnak. Például közúti ellenőrzésen vagy ha határellenőrzésen esik át.

Hernádi Zsoltot, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját Horvátországban azzal gyanúsítják, hogy megvesztegette Ivo Sanader volt miniszterelnököt.

Sanadert első fokon már elítélték Horvátországban. Tíz év börtönt kapott, mert a gyanú szerint 10 millió euró kenőpénzt kapott a Moltól. Hernádit bár tanúként már beidézték, de nem jelent meg a horvát bíróság előtt. Az ügyben viszont kihallgatták a Zágrábba látogató Csányi Sándort.

Az ORFK kedd este közölte az MTI-vel, hogy nem érkezett Hernádi Zsolt ügyében európai elfogatóparancs hivatalosan a magyar rendőrséghez.

Az ügyről hosszabban itt írtunk. (via hvg)