A FIFA nem foglalkozik azzal, hogy rabszolgák építik a 2022-es vébé stadionjait

futball
2013 október 04., 17:11
comments 4

Nem avatkozhat bele a FIFA egy ország munkajogi viszonyaiba, de azt sem teheti meg, hogy nem vesz róluk tudomást - írta Twitterén Joseph Blatter FIFA-elnök a futballszövetség végrehajtó bizottságának ülése után. Itt foglalkoztak azokkal a vádakkal (illetve a Guardianben bemutatott tényekkel), hogy a katari vébé stadionjait rabszolgák építik.

blatter

A Guardian cikke szerint 44 nepáli munkavállaló halt meg építkezéseken június 4. és augusztus 8. között. Katar hivatalosan tagad.

Blatter bejelentette, udvariassági utazásra Katarba utazik. Itt megerősíti, hogy a vébé Katarban lesz.

"Egyúttal megragadom majd az alkalmat, hogy a munkakörülményekről is mondjak néhány szót"

- mondta Blatter, aki szerint azonban az, amiről a Guardian ír, nem tartozik a FIFA hatáskörébe. Szerinte mivel munkajogról van szó, a felelősség az ottani cégeké.

(MTI/Guardian/Twitter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.