A kormány vett egy bazi nagy gáztározót

gazdaság
2013 október 8., 7:53

Orbán Viktor hétfőn azt mondta, hogy a kormány minden gáztározót államosítana. És kedden már ki is vásárolták a Mol-t a stratégiai gáztárolót tulajdonló MMBF Zrt.-ből. A gáztároló 51 százaléka az állami MFB tulajdonába került, a Mol fennmaradó, 21,46 százaléknyi részesedését a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség vásárolta fel.

Hogy mennyiért, az nem derült ki a Mol a budapesti tőzsde honlapján megjelent közleményéből (.pdf). Csak annyit tudni, hogy

"az értékesítési ár alapját független könyvvizsgálók bevonásával történt vagyonértékelés képzi".

A gáztároló 1,9 milliárd köbméter kapacitású, itt tárolják Magyarország biztonsági tartalékát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt