Az Együtt-DK-MSZP félrevezető szórólapot terjesztett Baján

politika
2013 október 08., 18:50
comments 4

Ezzel megsértették a választási törvényt, Ezt állapította meg a helyi választási bizottság.

Szóralpjukon azt írták,

„A Kecskeméti Törvényszék a Fidesz kampánycsendsértése és a választási alapelvek [...] megsértése miatt megsemmisítette a szeptember 22-i választás eredményét a 32. sz. Bokodi úti szavazókörben a szavazást megismételteti!”

A bizottság szerint a törvényszék végzésében nem szerepel, hogy a Fidesz kampánycsendsértése miatt semmisítette volna meg az eredményt - írja az Index.

Az ellenzék kifogását a bizottság ugyanakkor elutasította. Szerintük a Fidesz hangosbeszélős autójának szövege megtévesztő:

'Tisztelt Bajaiak vasárnap, október 13-án újra választás lesz! Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől. Ne higgyen a gyűlöletkeltő Teket Melindának és társainak. A Fidesz megvédi önt!'”

Szerintük ez a szöveg "sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét." A választási bizottság szerint viszont az indoklás nem volt elég alapos, és a hangosbeszélőről szóló videó "nem is kapcsolódik a választás tisztaságának alapelvéhez."

A bajai kampányról szóló videóriportunk itt tekinthető meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.