https://444.hu/assets/1009020_430313707066210_718587197_o.jpg

Így permeteznek minket méreggel a háttérhatalmak:(

TUDOMÁNY
2013 október 12., 16:50
comments 1
  • Mit tudunk?
  • Semmit.

De nem lehet úgy kilépni az utcára, hogy ne lássuk az égen repülőgépek fehér csíkjait. Valami történik odafenn. Az igazi kérdés, hogy mi áll mögötte.

Ha a légügyi hatóságokon vagy a kormányokon múlna, akkor soha nem tudnánk meg túl sokat ezekről a csíkokról. Ők ugyanis a kevesek számára hozzáférhető természettudományos érvek mögé rejtőzve ködösítenek.

Az internetezők azonban szerencsére nem hagyják magukat megvezetni. Világszerte milliók és Magyarországon is rendszeresen több tízezrek osztanak meg posztokat, melyek a fehér csíkok igazi eredetéről szólnak.

Tévedhet-e ennyi ember? Lehetséges-e, hogy a már annyiszor hazugságon kapott kormányok pont ebben mondanának ebben igazat?

Mindenesetre érdemes összevetni az egymásnak eresztett érveket.

Mit látunk?

  • A "tudományos" válasz szerint

a kondenzcsíkok olyan felhők, amiket a repülőgépek hoznak létre. Mert a hajtóművekből égéstermékek, kén, nitrogén, szén-dioxid, víz és koromszemcsék kerülnek a levegőbe, ha pedig van ott elég víz, akkor az kicsapódik ezekre a szemcsékre, és beindul a felhőképződés.

  • Na de mi ezzel a baj?

A kondenzcsíkok létezését ma már kevesen tagadják. De miért van, hogy vannak napok, amikor sokkal többet látni belőlük? Meg a kondenzcsíkokról úgy tanultuk, hogy gyorsan, pár perc alatt feloszlik, nem pedig, hogy lassan szétterül.

Önnek nem hiányzik a válasz?

A kondenzcsík-szkeptikus írások szerint ezek a csíkok órákon keresztül fennmaradnak, behálózzák az eget, lassan elterjednek. Azaz ezek valójában chemtrail-csíkok, permetezés nyomait jelzik.

The-Chemtrail-Phenomena

A tudományos vélekedés szerint egy kondenzcsíkok azért tűnhetnek sokfélének, mert nagyon gyorsan változnak a Nap, a szemlélő és a repülő által bezárt szögek. Sokat számítanak a légköri tényezők, a szél erőssége, a levegő nedvessége, meg hasonlóak. Ráadásul mindezt több légrétegen át szemléljük, melyek mind-mind torzíthatnak, árnyékolhatnak és tükrözhetnek.

Persze a tudományos érvek meg trükközhetnek. A sokak által olvasott netes elemzői posztok másik rendszeresen visszatérő kérdése, hogy miért van ennyi csík az égen? Hát ki utazik ennyit repülővel? Ön például hányszor ül egy évben repülőn?

chemtrail skull350

Azaz gyanús, hogy a csíkot húzó repülők egy része nem lehet utasszállító. Nem véletlen, hogy a Piac és Profit portál is arról írt nemrég, hogy Budapest felett állandóan repül fel-alá egy repülőgép, napi 18-20 csíkot húzva maga után. A lap kereste a hadügyminisztériumot, ahonnan a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz irányították őket. Onnan pedig nem kaptak válasz.

Önnek nem hiányzik a válasz?

45b58-1-chemtrails

Na és mit permeteznek?

A hivatalos álláspont ennél a kérdésnél a legsemmitmondóbb:

  • Semmit.

De akkor mire fel ez a sok energia a cáfolásba?

Az igazságkereső légkörkutatók szerint

  • Mérgeket.

Ez két erős állítás egymással szemben.

A méreg-pártiak szerint nehézfémekkel permetezik az embereket. És a cél a népesség csökkentése. A hír.ma cikke szerint, amit kilencvenezren osztottak meg (!), érdekes, hogy ezek a gépek mindig akkor tűnnek fel az égen, amikor a családok az idejüket a szabadban töltik. Azaz mindig akkor veszik észre őket, amikor vannak kinn emberek.

Furcsa repülők

Szintén fontos érve a permetezéshívőknek, hogy számtalan fénykép kering az interneten olyan repülőgépekről, melyekre gyanús felszerelések vannak ráerősítve, vagy furcsa, utasszállítókra nem jellemző berendezésük van.

photo_camera Ezek a csövek a repülőgép alaptartozékai lehetnek? - kérdezi gyanakodva az Internetfigyelő blog.

Erre a felvetésre annyi a hivatalos válasz, hogy a repülőket használják tudományos célokra is, például súlyeloszlás változásait vizsgálják, légköroptikai vizsgálatokat folytatnak, és ezekhez mind speciális felszerelések kellenek.

A sokadszorra kijátszott tudomány-kártya viszont nem teszi boldoggá a szkeptikusokat. Mint ahogy az égbolton látható csíkok sem.

Tüntetést is szerveztek augusztus végére a Városligetbe, és bár az eseményre Facebookon 260-an jelezték, hogy elmennek, végül elmaradt az egész.. Mert nem találták meg egymást a helyszínre érkező résztvevők.

korszellemkesz

Vajon hihető, hogy rengeteg kondenzcsík-szkeptikus egyszerűen ne találja meg egymást egy viszonylag kis területen egy fix időpontban? Vagy volt valami a levegőben, ami megzavarta őket?

Önnek nem hiányzik a válasz?

Ha ön furcsa légköri jelenséget látott, és esetleg le is fényképezte, feltétlenül küldje el nekünk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.