Már nem védi mentelmi jog a görög újnácikat

külföld
2013 október 16., 12:07
comments 3

A parlament felfüggesztette az Arany Hajnal nevű náci párt hat képviselőjének mentelmi jogát. Hármukat bűnszervezethez való tartozással vádolják, másik három ellen kisebb súlyú vádakkal folyik eljárás.

Az Arany Hajnal képviselői ellen azért indult eljárás, mert a párt egyik tagja szeptemberben megölt egy antifasiszta rappert. Tanúvallomások szerint a hat képviselő részt vett a párt tagjainak katonai kiképzésében, mely során bevándorlók és baloldaliak elleni támadásokra készítették fel és fel is fegyverezték az újnácikat.

A görög parlament több mint kétharmados többséggel szavazta meg a mentelmi joguk megvonását.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.