Már nem védi mentelmi jog a görög újnácikat

külföld
2013 október 16., 12:07
comments 3

A parlament felfüggesztette az Arany Hajnal nevű náci párt hat képviselőjének mentelmi jogát. Hármukat bűnszervezethez való tartozással vádolják, másik három ellen kisebb súlyú vádakkal folyik eljárás.

Az Arany Hajnal képviselői ellen azért indult eljárás, mert a párt egyik tagja szeptemberben megölt egy antifasiszta rappert. Tanúvallomások szerint a hat képviselő részt vett a párt tagjainak katonai kiképzésében, mely során bevándorlók és baloldaliak elleni támadásokra készítették fel és fel is fegyverezték az újnácikat.

A görög parlament több mint kétharmados többséggel szavazta meg a mentelmi joguk megvonását.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt