Félmeztelen Görög Zitával tanítja a gépészetet a Műegyetem szexprofesszora

oktatás
2013 október 26., 09:32
comments 1

Aki megfordult már a Műegyetem környékén, valószínűleg találkozott Dr. Házkötő Istvánnal. Vagy legalább a hírével.

A csávó egy legenda. Zseniális előadásmód!

írja egy értékelő a markmyprofessor.com-on, ahol a diákok osztályozzák a tanárokat 1-5-ig.

A gépszexológus:D

– írja egy másik.

De minek köszönheti legendás hírnevét Dr. Házkötő? Többek között ennek:

gorogzita

Mint látják, a prezentáció (pdf) a Nemzeti Fejlesztési Terv HEFOP 3.3.1 Operatív Programja keretében készült még 2006-ban, és ha nem is elsöprő, de mindenképpen jelentős sikereket ért el a hallgatók körében. Viszont még a Műegyetemen is vannak, akik nem feltétlenül gurulnak a nevetéstől, amikor a professzor egy fémeztelen nővel szemlélteti a műszaki ábrázolás szabályait:

Én nem minden esetben találtam viccesnek a poénjait…

– írja egy másik névtelen értékelő, de részleteket nem lehet megtudni, a szájton az ennél feltehetően kritikusabb hangvételű hozzászólásokat egytől egyig kimoderálták.

A tananyaghoz egyébként szigorúan 18 éven felülieknek szánt melléklet is tartozik:

recommend

A Különleges csavarkötések (pdf) című illusztrációs anyagot Dr. Házkötő gépész ballagók, német forrásanyagok és a kollágák ötletei alapján állította össze. "Two in One", értik, ugye?

twoinone

Ha ezt már értik, akkor ismerkedjenek meg a Szűzanyával, a Szűk anyával, a Tini anyával meg a Bögyös anyával!

csavarok

Az 1946-ban született Dr. Házkötő egyébként számos magyar és angol nyelvű tanulmány és szakcikk szerzője, a Síkkerekes hullámhajtómű fogazatkapcsolódásának vizsgálatától (2004) egészen A fogterhelések és deformációk vizsgálata síkkerekes hullámhajtóműbenig (2008). Műszaki 2D-s ábrázolás című jegyzetét sok diákja a szakterület Bibliájának tartja.

Dr. Házkötő összértékelése a markmyprofessor.com-on 4,09, ami elég jónak számít. (Az osztalyozz.hu-n összesen öten értékelték a professzor munkásságát, ezek alapján átlegosztályzata 3,57.) A professzornak rajongói klubja is van a Facebookon, és bár csak 16 tagja van, ezt kevés tanár mondhatja el magáról. Természetesen az aranyköpéseit is gyűjtik. Többek között ilyeneket:

Nem szőrös, de luk.

Vagy hogy

Ahhoz, hogy a szerszám ne csináljon bajt, időben ki kell kapni. Hát van ilyen, nem?

Most mondják meg őszintén, ha valaki azt mondja, hogy "metszet és szelvény", mi jut róla az eszükbe? Mert Házkötő professszornak ez:

metszet

És akkor arra az adekvát kérdésre, hogy mindez hatalmas poén, ami szemléletes, a fiatalok figyelmét megragadó eszközökkel hozza elérhető közelségbe a világ legunalmasabb témáját, vagy gusztustalan, szexista, a nőket és férfiakat zavarba hozó, megalázó otrombaság, a kommentekben várjuk a választ. Ne kíméljék a klaviatúrát!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.