Rogán: Nyíljon ki az árfolyamgát

gazdaság
2013 november 04., 10:03

Kezd körvonalazódni, hogy mit akar a kormány a bankoktól a devizahitelesek ügyében. Rogán Antal sajtótájékoztatóján az árfolyamgát teljes megnyitását javasolta.

Az árfolyamgát eddig azt jelentette, hogy a devizahitelesek fix árfolyamon (a valóságosnál alacsonyabban) törlesztenek, de a különbséget egy gyűjtőszámlán tartják nyilván, és majd utólag ezt is ki kell fizetni. Rogán most azt javasolta, hogy "az árfolyamgát mindenkinek váljon hozzáférhetővé, aki eddig nem léphetett be".

Az alábbi javaslatok vannak a hétfőn benyújtott törvénytervezetben:

  • Lehetővé tennék, hogy a 90 napon túli késedelemben és a fizetéskönnyítő program hatálya alatt lévők is beléphessenek az árfolyamgátba.
  • A 20 millió forintnál nagyobb összegű hitelt felvevők is élhetnének a lehetőséggel.
  • A kormány 2014. április 30-áig kilakoltatási moratóriumot hirdet.

(portfolio.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.