A felszólalás közepén hagyta ott a parlamentet Pálffy, a jobbikosok szerint ivott

POLITIKA
2013 november 07., 13:04

Megdöbbentő számomra Pálffy képviselő viselkedése. A költségvetési bizottság elnöke Önhöz intézett kétperces hozzászólást, udvariasan, szakmaian, nagyon tisztelettel, miközben Ön még a tekintetét sem emelte fel, mással volt elfoglalva. Minősíthetetlen ez a viselkedés a magyar parlamentben

- mondta felszólalásában Józsa István szocialista képviselő.

Ez önmagában még nem lenne különösebben szokatlan a magyar parlamentben. A felszólalás közben viszont Pálffy odament hozzá, kezet fogott vele, beszélt egy kicsit még a jobbikos képviselőkkel, majd kiment a teremből.

Üdvözlöm képviselő úr. Mondjuk hozzászólás közben idejönni...nagy megtiszteltetés nekem

- reagált Pálffyra Józsa.

palfy

A jelenet előzménye, hogy a jobbikos Nyikos László (az említett költségvetéi bizottsági elnök) felszólalása közben a megkérdezett Pálffy látványosan nem figyelt oda. Megkérdeztük Nyikost, aki elmondta, kifelé menet Pálffy bocsánatot kért, és azt mondta el kell sietnie. Pálffy távozása után ő, és a mellette ülő Szilágyi György jobbikos képviselő is olyan kézmozdulatokat tettek, amik arra utaltak, hogy Pálffy ivott. Legalábbis a felvételen így tűnt, Nyikos most azt mondta, nem erre akart utalni, csak azt fejezte ki, hogy illetlen volt a KDNP-s képviselőtől, hogy felszólalás közben ment ki.

palffy_2

A jobbikos Novák Előd ma a Facebookon a jelenetről azt írta, Pálffy bűzlött az alkoholtól. Szilágyi György az Indexnek azt mondta, Pálffy

Szanyi kapitány nyomdokaiba lépett.

A jelenet kedd délben történt. A KDNP képviselőjét is kerestük ma, egyelőre nem válaszolt.

UPDATE: Pálffy a Hír 24-nek azt mondta, ha valaki azt állítja, hogy ittas volt, akkor azt rágalmazás és becsületsértés miatt feljelenti. Egyébként pedig el kellett mennie az ülésteremből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.