A rendőrség nem avatkozott be Kishantoson

bűnügy
2013 november 08., 11:45
comments 8

A biogazdaság egyik parcelláját megművelésébe kezdő traktor miatt hívták ki péntek délelőtt a rendőrségét. Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjének elmondása szerint a rendőrök a helyszínen átolvasták a dokumentumokat, de végül a kapitányságon úgy döntöttek, hogy mivel ez polgári peres ügy, nincs miért fellépni a traktor vezetőjével szemben.

A kishantosiak ezután a földhöz mentek, ahol megállították az amúgy szerintük megművelésre teljesen alkalmatlan, nagyon nedves talajra felhajtó traktort. Ácsné szerint a traktor vezetőjét az egyik nyertes, Szőnyegi Tamás bérelte fel, aki elmondása szerint épp a helyszínre tart, szintén rendőrökkel. Információink szerint nemsokára befutnak a Greenpeace aktivistái is, minden jel szerint sűrű délután vár Kishantosra.

Hátteret arról, hogy miről is szól ez az egész történet, itt fog találni.

Update: a helyszínen tartózkodó Vágó Gábor facebookos bejegyzése szerint miután megérkeztek az első újságírók a helyszínre, a traktor vezetője konzultált a rendőrökkel, majd elhajtott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.