A töpörödő sertésáfa munkahelyeket véd

Egyéb
2013 november 08., 07:29
comments 2

Orbán Viktor azt mondta a rádióban, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv része, hogy az élő- és a félsertés áfája jövőre 5 százalékra csökken, mert az ágazatban dolgozókra tekintettel döntöttek róla. De lesz szociális intézkedés is, ami olyan lesz, hogy "aki családban képzeli el az életét, annak ezek fantasztikus távlatokat nyitnak". A miniszterelnök szerint "Magyarország 2010-hez képest ma szabad és független ország".

photo_camera Fotó: MTI/Kovács Tamás

Beszélt a devizahitelekkel kapcsolatos perekről, amelyek ügyében hétfőn Rogán Antal a bíróságokat sürgette, hogy soron kívül foglalkozzanak velük. "Egymásnak ellentmondó bírósági ítéletek születtek az elmúlt időszakban a devizahitelek ügyében. Az embereket viszont nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy bevezetnek egy kormányzati megoldást, majd azzal ellentétes bírósági ítéletek születnek, az ugyanis jogi zűrzavart eredményezne - mondta Orbán. "Ezért arra kell sarkallni az igazságszolgáltatás vezetőit, elsősorban a Kúria elnökét, hogy előbb-utóbb tegyenek rendet a devizahitelügyek területén, vagyis hozzanak egy olyan jogegységi döntést, amely után a bírók az azonos tényállásokat, azonos élethelyzeteket azonos módon fogják megítélni, és azonos ítéletek születhetnek."

"Ha látjuk, hogy itt rend lett, akkor a kormány kockázat nélkül, az emberek mindennapi életének felborítása kockázata nélkül tud úgy döntést hozni, hogy az összhangban legyen az igazságszolgáltatás által kialakított jogi helyzettel."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.