Kövér maximális pénzbüntetést szabott ki a monoklis tiltakozás miatt Vadaira és Szűcs Erikára

POLITIKA
2013 november 10., 15:39

130-130 ezer forintos büntetést javasol Kövér László házelnök Vadai Ágnesre és Szűcs Erikára, akik kedden az asszonyverő Balogh József ellen tiltakoztak a parlamenti ülésteremben.

A DK-s képviselők, és a páholyban mögöttük ülők a nők elleni erőszakra hívták fel a figyelmet, Vadaiék monoklit is festettek az egyik szemük köré. A háttérben lévő nők egy-egy lapot is feltartottak, amin a „Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirat volt.

photo_camera Fotó: Vadai Ágnes / Facebook

Az elnöklő KDNP-s Latorcai János szerint ezzel súlyosan veszélyeztették az ülés rendjét, és felkérte a teremszolgálatot a páholy kiürítésére. Figyelmeztette az akcióban részt vett két képviselőt és jelezte, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog indítani. Kövér László a jegyzőkönyvre hivatkozva a két képviselő tiszteletdíjának csökkentését kezdeményezte. Az indoklás szerint "a tiszteletdíj maximális összegű csökkentésére tettem javaslatot, mert a képviselők a plenáris ülésen tanúsított magatartásukkal az Országgyűlés rendjét súlyosan sértették".

A Fidesz-frakcióból kilépett Balogh József független képviselőként továbbra is a parlament tagja, nem kíván lemondani.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.